Sistemul antirachetă se numește MAMBA, este un sistem de ultimă generație și este operat de 100 de aviatori, după cum a explicat colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România, la Digi24.

Citeste si: Belarus se înarmează. Dictatorul Aleksandr Lukaşenko a bătut palma cu Rusia

Sistemul MAMBA va putea să intercepteze orice tip de rachetă care vine din Rusia.

Sistemul va avea un lansator și mai multe rachete și va fi conectat la un centru mare, pentru identifica și calcula direcția exactă a rachetei, pentru a o intercepta și pentru a distruge orice avion, orice dronă care intră fără autorizație în spațiul aerian al României.

Comandantul grupului de luptă NATO din România: Scutul va intercepta rachete, avioane și drone 

Cu elemente desfășurate deja încă din data de 16 mai, sistemul va fi deplin operațional în decurs de o lună, a anunțat comandantul Minguet.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Ne putem imagina că oferă o bulă de protecție. Va putea să protejeze populația, soldații, va intercepta rachete, avioane și drone.

Este un sistem de protecție integrat în sistemul de apărare antiaerian din România, iar Franța a contribuit astfel la consolidarea flancului estic al  Alianței”, a explicat colonelul Vincent Minguet la Digi24.

Citeste si: Infernul din Ucraina: Volodimir Zelenski anunță multe victime în urma unui atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Cernigău

Întrebat de ce a fost adus acest sistem în România și dacă există vreo amenințare specifică, Vincent Minguet a explicat că este vorba în primul rând de un gest de solidaritate, un ajutor pe care Franța îl

dă României.

„Fiecare țară are propriile capacități. Noi îl avem, îl folosim, e un sistem de generație nouă. Ne permite să apărăm spațiul aerian al României”, a punctat colonelul Minguet.

Franța va fi alături de Finlanda și Suedia

Franța și Polonia anunță că vor sprijini Suedia și Finlanda dacă cele două state vor fi atacate de Rusia înainte de a obține statutul de membru NATO.

Orice stat care ar încerca să testeze solidaritatea europeană printr-o amenințare sau agresiune împotriva suveranității lor prin orice mijloace, trebuie să aibă certitudinea că Franța va fi alături de Finlanda și Suedia.

Franța își reafirmă angajamentul în temeiul articolului 47 privind uniunea europeană și este pregătită să consolideze cooperarea în domeniul apărării  și securității cu acești doi parteneri prin consultări strategice la nivel înalt și interacțiuni militare  ”, a declarat joi președintele francez, Emmanuel Macron.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si