Franța suspendă competiţiile fotbalistice de amatori şi Cupa Franţei

Competiţiile fotbalistice de amatori şi Cupa Franţei au fost suspendate, în Franţa, până la 1 decembrie, după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că ţara reintră în izolare, transmite lefigaro.fr.

Alina Raducu, joi 29 octombrie 2020 , 14:22

Franța suspendă competiţiile fotbalistice de amatori şi Cupa Franţei
Franța suspendă competiţiile fotbalistice de amatori şi Cupa Franţei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

FFF a precizat că a suspendat toate competiţiile de amatori, Cupa Franţei la masculin şi feminin, campionatele de juniori masuline şi feminine.

"Toate meciurile care nu pot fi disputate în această perioadă vor fi amânate pentru date ulterioare, în funcţie de evoluţia situaţiei medicale. Campionatele naţionale D1 Arkema şi D1 Futsal nu sunt afectate de această decizie. Meciurile pot fi, prin urmare, disputate cu uşile închise. Meciurile internaţionale planificate pentru echipa naţională franceză, echipa naţională feminină şi reprezentativa de tineret sunt, de asemenea, menţinute", a arătat Federaţia Franceză de Fotbal.

Citeste si: Posibil atentat terorist la Nisa: Sunt mai multe victime

Ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a afirmat, miercuri seară, că sportul profesionist din Franţa va continua, deşi ţara reintră în izolare.

"Săptămânile următoare vor fi dure din punct de vedere economic, dar şi uman. De aceea am vrut să vă confirm în această seară că este garantată continuitatea sportului practicat ca profesie. Sportivii de înalt nivel şi sportivii profesionişti vor putea continua să se antreneze. Şi, de asemenea, pot continua să concureze, deoarece deplasările din motive profesionale sunt autorizate", a precizat Mărăcineanu.

Emmanuel Macron a declarat, joi, într-o alocuţiune televizată, că "va merge mai departe" pentru a stopa virusul şi va institui carantină naţională începând de vineri.

Pentru a pleca de la domiciliu, trebuie din nou prezentat un certificat, a anunţat Emmanuel Macron.

Singurele ieşiri autorizate vor fi pentru "a merge la serviciu, la medic, pentru a oferi asistenţă, pentru cumpărături sau pentru a lua aer. Reuniunile private sunt excluse", la fel ca adunările publice.

Preşedintele a anunţat că şcolile, creşele, colegiile şi liceele vor rămâne deschise.

Totodată, "barurile, restaurantele şi afacerile neesenţiale vor fi închise".

Citeste si: Coronavirus 29 octombrie 2020: Numărul de cazuri a explodat în ultimele 24 de ore

Măsurile decise de guvern vor intra în vigoare din noaptea de joi spre vineri, "până la 1 decembrie cel puţin".

Prima izolare naţională, decretată la mijlocul lunii martie şi care s-a încheiat în mai, a oprit sportul profesionist în Franţa. Competiţiile Ligue 1 de fotbal şi Top 14 de rugby nu au fost duse până la capăt, în sezonul 2019-2020.

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si