Fratele Laurei Codruța Kovesi, donație de 20.000 euro înainte de moartea tatălui său! La succesiune, fosta șefă DNA a luat 10.000 euro

Fratele Laurei Codruța Kovesi a primit o donație de 20.000 euro de la părinții lui cu doar câteva luni înainte de moartea tatălui său.

Radu Constantin, joi 28 februarie 2019 , 08:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Părinții Laurei Codruța Kovesi i-au donat 20.000 euro fratelui procurorului chiar înainte ca Ioan Lascu, tatăl fostei șefe DNA, să moară. Donația a fost făcută în cursul anului 2017 iar informația apare în declarația de avere a lui Sergiu Lascu, fratele Codruței, dată în 2018 în calitate de Director Delegat al Transgaz Mediaș.

Pe de altă parte, atât Laura Codruța Kovesi cât și fratele acestuia au donat către mama lor partea lor de moștenire (în total 6/8 din masa succesorală a tatălui lor). Fosta șefă DNA a primit, în schimb, la succesiune suma de 10.000 euro, în vreme ce fratele ei a luat un automobil Audi din 2008 care i-a aparținut tatălui. Masa succesorială a mai conținut: casa de locuit de la Mediaș, un teren arabil, un alt autoturism Audi din 2015, certificate de depozit de 100.000 lei și obligațiuni de 47.000 euro.

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ! Codruța Kovesi a caștigat votul Comisiei LIBE pentru Șefia Parchetului European

Sergiu Lascu a avut dosar la DIICOT

Numele lui Sergiu Lascu a fost folosit de multe ori în campanii anti-Kovesi, după ce s-a descoperit că acesta ar fi apărut într-un dosar DIICOT legat de Transgaz. Anchetarea Alinei Bica, pe atunci șefă a procurorilor anti-mafia, ar fi fost răspunsul Laurei Codruța Kovesi la dosarul deschis pe numele lui Lascu.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si