Fratele vitreg al lui Kim Jong Un, asasinat în Malaysia, ar fi fost informator CIA

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Jong Nam, asasinat în Malaysia în 2017, era informator al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), dezvăluie The Wall Street Journal (WSJ), scrie Reuters.

R.B., marți 11 iunie 2019 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unei surse anonime ”apropiate dosarului”, între Kim Jong Nam şi CIA ar fi existat o legătură, dezvăluie WSJ.

CIA nu a dorit să comenteze cu privire la aceste dezvăluiri.

Citeste si: Kim Jong-un și-a executat un general. L-a aruncat într-un bazin cu piranha

”Mai mulţi foşti oficiali americani afirmă că fratele vitreg (al lui Kim Jong Un), care a trăit în afara Coreei de Nord mulţi ani şi care nu avea vreo bază cunoscută la Phenian, probabil nu era în măsură să furnizeze detalii despre funcţionarea internă a acestei ţări secrete”, scrie ziarul.

Foşti oficiali afirmă de asemenea că Kim Jong Nam se afla cu siguranţă în contact cu servicii de securitate din alte ţări, în special China, scrie WSJ.

Citeste si: Kim Jong-Un si superstitiile sale! Liderul nord-coreean isi ia tot timpul toaleta dupa el!

Potrivit unor oficiali sud-coreeni şi americani, asasinarea lui Kim Jong Nam, un critic al dinastiei staliniste aflate la putere la Phenian, a fost comandată de Coreea de Nord. Phenianul respinge aceste acuzaţii.

Indoneziana Siti Aisyah şi vietnameza Doan Thi Huong au fost acuzate că l-au ucis pe Kim Jong Nam, stopindu-l pe faţă cu un agent neurotoxic, VX, pe aeroportul de la Kuala Lumpur, în februarie 2017. Ele au fost eliberate în martie şi, respectiv, în mai.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si