FRF: Noi reguli privind organizarea competițiilor din România în contextul pandemiei de COVID-19

După publicarea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1819 din 27.10.2020, Federația Română de Fotbal a introdus noi reglementări cu privire la desfășurarea competițiilor de profil din România, în ceea ce privește epidemia de coronavirus.

Andreea Bolocan, joi 29 octombrie 2020 , 09:15

frf fotbal cazuri coronavirus
Dacă la retestarea unui jucător în termenul de 90 de zile, acesta iese pozitiv, atunci nu poate fi considerat infectat[Sursa foto: digisport.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Federaţia Română de Fotbal a modificat, miercuri, 28 octombrie, protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor, astfel că jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv la COVID-19 nu vor trebui retestaţi RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Sunt exceptate persoanele cu munodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă 

„Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis azi modificarea protocolului medical pentru desfăşurarea competiţiilor. Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, informează site-ul oficial al FRF.

Citeste si: Gică Hagi s-a împrumutat cu 3,5 milioane de euro la bancă! Vezi ce face “Regele” cu banii!

Citeste si: Ce oraș din România va avea un stadion în valoare de 45 de milioane de euro și sală polivalentă de 27 de milioane de euro

Dacă la retestarea unui jucător în termenul de 90 de zile, acesta iese pozitiv, atunci nu poate fi considerat infectat

În cazul în care o persoană este totuşi retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Așadar, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi îşi pot desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

În altă ordine de idei, trebuie precizat că finalul sezonului trecut al primei ligi de fotbal a fost grav afectat din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor.

Sursa: Capital.ro

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si