Ce oraș din România va avea un stadion în valoare de 45 de milioane de euro și sală polivalentă de 27 de milioane de euro

Stadionul ultramodern cu o capacitate de 16.291 locuri și sala polivalentă care va avea 5.000 de locuri vor fi amplasate în orașul Oradea.

Author: Andreea Bolocan luni 26 octombrie 2020 , 15:18

Oradea sala polivalenta stadion nou
Stadionul din Oradea[Sursa foto: eurosport.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Stadionul din Oradea va valora aproape 45 de milioane de euro și va include parcare subterană, un hotel cu un centru de SPA și săli de conferințe.

Din valoarea totală a investiției, 34,26 de milioane de euro vor reveni stadionului, 7,88 milioane de euro, hotelului și 3,54 milioane de euro, parcării și pieței publice care va fi deasupra.

Stadionul ca avea o capacitate de 16.291 de locuri și va putea găzdui meciuri din cupele europene

Lucrările vor începe în vara lui 2021, iar arena va avea 16.291 de locuri. Construcția va dura trei ani, iar noul stadion va respecta reglementările UEFA, astfel că va putea găzdui meciuri din cupele europene.

Proiectul va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zona", a spus edilul pentru un site de știri.

Viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri din Oradea, precum și blocurile din zona Ceyrat și Traian Blajovici, se vor încălzi cu apă geotermală printr-un proiect cofinanțat din fonduri norvegiene, informează același site de știri. 

Suma care va fi plătită pentru construirea Sălii Polivalente va fi de 27 de milioane de euro și aceasta va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Arena va putea găzdui competiții de handbal, baschet, tenis de masă sau volei. Totodată, parcare subterană va dispune 150 de locuri.

Sala Polivalentă va fi gata până în mai 2021

Ilie Bolojan a declarat faptul că până în mai 2021 sala va fi gata. 27 de milioane de euro costă lucrările, 80% din sumă este asigurată de Guvern, iar 20% de Primăria Oradea, scrie o platformă de știri.

Citeste si: Fost mare fotbalist român, cercetat pentru pornografie infantilă! Cristian Vasc a jucat la Craiova sau FC Național

Citeste si: Kinga Sebestyen este în culmea fericirii! Celebra instructoare de fitness a devenit bunică: ”Bun venit pe lume micuțului Zador!” FOTO

Sala de sport din Oradea va dispune de următoarele spaţii:

  • Sală de competiţii (Corp D): handbal, baschet, volei
  • Sală de antrenament (Corp C)
  • Sală de forţă, fitness
  • Vestiare, grupuri sanitare
  • Zona studio transmisii radio-tv
  • Spaţii pentru public (cafenele, alimentație publică)
  • Corpuri laterale (Corp A si Corp B) – spaţii tehnice (punct termic, spaţii depozitare)

Sursa: DigiSport


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si