Mafiotul italian Edgardo Greco, fugit din țară din 2006, a fost prins acum în Franța, după ce lucra fără menajamente ca bucătar pizza de cel puțin trei ani, informează BBC News.

Capturarea lui Edgardo Greco la Saint-Étienne este a doua arestare mafiotă de mare impact făcută de autoritățile italiene în ultimele săptămâni.

Citește și: Care e secretul japonezului "King Kazu". Ce mănâncă și cum trăiește cel mai bătrân fotbalist din lume. La 56 de ani, tocmai a semnat cu o echipă din Europa!

Luna trecută, Matteo Messina Denaro, mafiotul care fugea de 30 de ani, a fost reținut într-o vizită la o clinică din Sicilia.

Citește și: VIDEO- Polițiștii au reușit să-l prindă pe cel mai căutat șef al mafiei din Italia. Interlopul era căutat de trei decenii

Ambii bărbați erau căutați pentru comiterea unor crime îngrozitoare în anii 1990.

Cine este Edgardo Greco și ce crime odioase a comis

În timp ce Messina Denaro era „șeful șefilor” pentru celebra Cosa Nostra din Sicilia, Greco făcea parte din mafia crimei organizate din 'Ndrangheta, care provine din regiunea Calabria din sudul extrem al Italiei.

'Ndrangheta este acum cea mai puternică mafie din Italia, iar tentaculele ei se întind în Europa și America de Sud, potrivit BBC.

Edgardo Greco, în vârstă de 63 de ani, a fost căutat pentru uciderea a doi frați în timpul unui „război al mafiei” între două bande la începutul anilor 1990.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citește și: Cine este Katia, italianca care a adus în România metoda "Devil's Pizza" de a jefui bancomate. Este implicată în detonarea bancomatelor din Constanța

Stefano și Giuseppe Bartolomeo au fost bătuți până la moarte la un vânzător de pește din orășelul Cosenza în ianuarie 1991. Corpurile lor nu au fost găsite niciodată și se crede că au fost dizolvate în acid.

Greco făcea parte dintr-o bandă rivală și a fost, de asemenea, acuzat de tentativa de omor a unui alt bărbat mai târziu în același an.

Noua identitate a lui Edgardo Greco

Când un judecător italian a emis un mandat de arestare pentru el în 2006, Edgardo Greco a fugit. Opt ani mai târziu, s-a stabilit în orașul francez Saint-Étienne, la sud-vest de Lyon, preluând în cele din urmă postul de bucătar de pizza într-un restaurant italian.

Greco a căpătat o nouă identitate, numindu-se Paolo Dimitrio. Până acum, el fusese condamnat pe viață înapoi în Italia și a făcut obiectul unui mandat european de arestare.

Dar, în iulie 2021, fostul mafiot era suficient de încrezător în noua sa identitate, încât a apărut într-un ziar local, lăudându-se cu „rețetele regionale și de casă” ale restaurantului său, cum ar fi ravioli, risotto și tagliatelle.

Edgardo Greco, folosind numele unui criminal din Puglia, în sud-estul Italiei, avea acum o barbă grizonată și ochelari.

Edgardo Greco, folosind numele Paolo Dimitrio

Edgardo Greco, folosind numele Paolo Dimitrio

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Presa locală l-a prezentat ca italian prin naștere, dar în fond un localnic onorabil din Saint-Étienne.

El a fost urmărit fără încetare de cel mai important procuror anti-mafia al Italiei, Nicola Gratteri, care a petrecut zeci de ani abordând ascensiunea 'Ndranghetei.

Într-o declarație de presă, poliția militară din Italia a declarat că din 2019, anchetatorii au urmărit rețeaua de sprijin a lui Greco, care i-a condus în cele din urmă peste Alpi până la Saint-Étienne.

Edgardo Greco era căutat de 16 ani

Edgardo Greco era căutat de 16 ani

Mafiotul era cunoscut drept „Ucigașul închisorii”  

Greco a mai fost numit în cercurile criminale drept „Ucigașul închisorii” pentru că în anii 80 încercase să-l omoare pe mafiotul calabrian Franco Pino în penitenciarul Cosenza cu un pistol.

În 1996, Edgardo Greco, s-a prefăcut că vrea să colaboreze cu justiția: era un truc de a încurca apele și a obține foloase. Greco a aparținut grupului mafiot condus de frații Lino și Mario Pranno. 

Edgardo Greco

Edgardo Greco, de la „Ucigașul închisorii” la bucătarul din Saint-Ettiene

[Sursa foto: Le Monde]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si