Fostul ofițer de poliție care i-a ucis pe cei doi frați români, care au îndrăznit să pescuiască în iazul său de trei ori fără permisiunea lui, va petrece 25 de ani în spatele gratiilor.

Citeste si: Ana Maria a murit la 23 de ani după ce a fost ucisă de un client. Tânăra nu a mai ieșit vie din apartamentul călăului

Inculpatul nu s-a bucurat de cea mai bună reputație în rândul colegilor săi din poliție în anii de serviciu. 

„Un ciudat” „neprietenos”,   acestea sunt descrierile pe care le-au făcut foștii colegi ai lui Francis Vandy. Cariera fostului polițist este punctată de incidente violente atât la nivel privat, cât și la locul de muncă. Mai mult, bărbatul mergea înarmat peste tot, detaliu care nu l-a ajutat la proces.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

În ziua evenimentelor, el nu era autorizat să dețină niciun fel de armă. Criminalul a declarat că arma pe care a folosit-o pentru a-i ucide pe cei doi români nu era arma sa de serviciu, pe care nu a returnat-o când s-a pensionat.   „A fost un Glock 26, nu un Glock 19”, a mărturisit el.

Călăul celor doi români, mărturii șocante în fața judecătorilor

Cu doar câteva săptămâni înainte de a comite dubla crimă, Francis Vandy l-a surprins pe românul Constantin T. pescuind în iazul său, unde creștea crapi mari.  „Nu au fost incidente și mi-a promis că nu se mai întoarce. S-a întors mai târziu cu alte două persoane. Am tras un foc ca să-i fac să dispară. Vecinul meu a sosit cu câinele lui. Au plecat făcând semn că îmi taie gâtul.

Aveam toate motivele să fiu înarmat, pentru că eram cu gândul la mafia românească”, a mărturisit el.

Citeste si: VIDEO- Trei adolescenți de 14 ani au mers băuți la școală. Unul dintre tineri a fost încătușat

Pe data de 28 august 2019, acesta a plecat de la domiciliu în jurul orei 20:30.  „Am constatat că bariera de intrare în proprietatea mea a fost spartă. Am intrat fără să știu dacă era cineva acolo. Erau acolo, trei dintre ei, în întuneric”. Cel de-al treilea bărbat nu a fost niciodată identificat de către polițiști și nu s-a făcut niciodată cunoscut.

„Le-am dat ordin să plece, de două ori(...) Am auzit niște cuvinte, pe care nu le-am înțeles. S-au îndreptat spre mine. Am strigat de mai multe ori „stop”. Am tras un foc în pământ. A fost un prim contact, am scos spray-ul. Am încercat să lovesc cu patul pistolului. Am fost lovit cu pumnul în față, mi-au căzut ochelarii. Am primit o lovitură în stomac, m-a durut îngrozitor. A fost picătura care a umplut paharul. De teamă să nu fiu aruncat în iaz, am împușcat un prim om, apoi pe al doilea”,  a mărturisit  fostul șef de Poliție în fața judecătorilor.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Reacția Claudiei Pătrășcanu după declarațiile făcute de Gabi Bădălău despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu mai există”- radioimpuls.ro

Citeste si: Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Constanța. Acesta a fost prins în presa tractorului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si