Fumatul a fost interzis în mai multe regiuni pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Ca măsură a prevenirii răspândirii de coronavirus pe teritoriul țării, autoritățile regionale din provincia Galicia au interzis de joi fumatul pe stradă și în orice spațiu în aer liber.

Alex Dumitrescu, joi 13 august 2020 , 17:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritățile intenționează să aplice măsura și în alte regiuni spaniole, printre care și cea a capitalei Madrid.

Încă din iulie, societatea spaniolă de epidemiologie a cerut interzicerea fumatului în spațiul public, motivând că fumătorii infectați și asimptomatici pot transmite picături sau aerosoli care conțin virusul. Totodată, fumătorii sunt mai predispuși să își dea mai des masca jos de pe față sau să o atingă pentru a putea fuma.

Mai multe regiuni, printre care Madrid, Castilla-Leon sau Andaluzia, studiază posibilitatea introducerii acestei măsuri.

O nouă creștere accentuată a cazurilor de COVID-19

Spania se confruntă în ultima perioadă cu o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19, doar în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.172 de cazuri, fără a lua în calcul regiunea capitalei Madrid care nu a transmis încă raportarea.

În virtutea autonomiei de care beneficiază regiunile spaniole, acestora le revine sarcina de a adopta restricţiile antiepidemice pe care le consideră potrivite. Au fost astfel impuse măsuri de carantină a unor localităţi, s-au limitat vizitele în căminele de bătrâni, a fost redus programul localurilor deschise pe timpul nopţii, au fost instituite restricţii pentru deplasare şi pentru vizitele la rude şi prieteni, fiind în plus intensificate anchetele epidemiologice şi testarea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si