Măsuri speciale la Mănăstirea Curtea de Argeş, cu ocazia ceremoniilor organizate de Sfânta Maria

Autorităţile au luat măsuri suplimentare la Mănăstirea Curtea de Argeş cu ocazia ceremoniilor care vor avea loc în zilele de 14 şi 15 august, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia nu va fi scoasă la procesiune, accesul în curte mănăstirii va fi restricţionat, accesul credincioşilor care au simptome de infecţii respiratorii nu va fi permis, obiectele de cult cu care credincioşii intră în contact sunt dezinfectate după fiecare utilizare, la fiecare patru ore sunt dezinfectate obiectele sau suprafeţele frecvent atinse, printre care balustrade, scaune, mânerele uşilor.

Georgiana Balaban, joi 13 august 2020 , 15:51

mănăstirea curtea de argeș de sfântă mărie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, în zilele de 14 şi 15 august, jandarmii vor asigura măsuri de ordine cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, organizate de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului la mânăstirea din municipiul Curtea de Argeş.

“Pentru corecta informare a creştinilor care doresc să ia parte la procesiunile religioase şi pentru protejarea sănătăţii acestora, conducerea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a decis ca racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia să nu fie scoasă la procesiune, iar accesul persoanelor în interiorul curţii mânăstirii va fi restricţionat”, se arată în comunicat.

Măsuri speciale la Mănăstirea Curtea de Argeş, cu ocazia ceremoniilor organizate de Sfânta Maria

Sursa citată a precizat că manifestările religioase se vor desfăşura în zilele de 14 şi 15 august pe esplanada noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale cu respectarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult.

mănăstirea curtea de argeș de sfântă mărie

Citeste si: Cazuri coronavirus 13 august 2020: Un nou record de infectări

Citeste si: Curs valutar, azi 13 august 2020. Cât a crescut leul

Citeste si: Nelu Tătaru, informații despre noul an școlar 2020-2021. Ce vor trebui să facă elevii la ore?

Astfel, accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum patru metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum doi metri între persoane.

Citeste si: Horoscop luna septembrie 2020. Dragoste, carieră și bani

Reguli pentru turiștii care îi calcă pragul mănăstirii „Curtea de Argeș”

La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios, iar în interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.

Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) nu este permis, vor fi plasate, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de igienă şi distanţare fizică în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase.

De asemenea, la activităţile religioase din interiorul lăcaşului de cult şi din locaţiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.
Totodată, slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.

De asemenea, în cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioşii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare şi se dezinfectează periodic, o dată la patru ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si