Furie la Paris şi Bruxelles împotriva grupului britanico-suedez AstraZeneca

Furia creşte la Paris şi Bruxelles împotriva grupului britanico-suedez AstraZeneca, în contextul în care Cei 27 aşteptau aproape 40 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în acest trimestru, însă ar putea primi doar 30 de milioane de doze, dezvăluie postul francez de radio Europe1.

Catalina Popa, vineri 12 martie 2021 , 14:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  AstraZeneca urma iniţial să furnizeze peste 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 Uniunii Europene.

  ”AstraZeneca face eforturi, dar nu face tot posibilul”, a denunţat joi, pe Twitter, comisarul european Thierry Breton, care avertizează că, dacă această situaţie continuă, obiectivele primului trimestru nu vor fi atinse.

  Livrările au fost deja reduse, însă Cei 27 aşteaptă în continuare 40 de milioane de doze în acest trimestru.

  O scădere a livrărilor ar putea continua în al doilea trimestru.

  Citeste si: Campania de vaccinare în România. Ce se întâmplă cu serurile de la Astra Zeneca

  Citeste si: DSP Gorj s-a autosesizat, după ce un bărbat a decedat la scurt timp după ce i s-a administrat o doză de vaccin AstraZeneca din lotul cu probleme

  "AstraZeneca trebuie să-şi respecte angajamentele şi să ne prezinte un plan de acţiune precis”, a îndenat ministrul francez al Industriei Agnès Pannier Runacher.

  ”Europa îşi va apăra interesul”, avertizează, la rândul său, secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune.

  Grupul AstraZeneca întâmpină dificultăţi în a respecta termenele din mai multe motive.

  Mai întâi, problemele sale au venit de la o instalaţie în Belgia.

  În vederea compensării unei producţii mai mici decât preconiza, compania intenţiona să importe doze de la alte instalaţii din restul lumii.

  Însă, în prezent, instalaţiile sale din lume sunt cele care blochează.

  Londra a stabilit ca instalaţiile britanice ale grupului să funcţioneze exclusiv pentru britanici.

  India şi Statele Unite, la fel, restrâng exporturile, a anunţat un oficial din cadrul vaccinării din Suedia.

  Explicaţii cu privire la această situaţie se lasă aşteptate, în timp ce vaccinul AstraZeneca-Oxford se află în centrul unei adevărate furtuni.

  Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat vaccinarea cu vaccinul anglo-suedez din cauza unor temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin, iar Italia a interzis folosirea unui lot al vaccinului.

  Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă asigurări că vaccinul este sigur.

  ”În prezent nu există niciun indiciu care să arate că vaccinarea a provocat aceste afecţiuni, care nu sunt înregistrate ca efecte secundare ale vaccinului” AstraZeneca.


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane... Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme
  spotmedia.ro
  Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
  spotmedia.ro
  Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
  b1.ro
  Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
  infoactual.ro
  Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
  infoactual.ro
  Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si