Costel Duțu este proprietarul fermei distruse de furtună. Spune că nu a mai văzut niciodată așa ceva, dar se bucură că nu a fost nimeni rănit. Doar norocul a făcut ca ciobanii și animalele să nu se afle la acea oră în adăpost.

Citește și: Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii. Cod portocaliu în mai multe județe din țară

Costel Duțu, proprietarul firmei: „Așa ceva rar ți-e dat să vezi, în zona noastră cel puțin. Am 50 de ani, dar nu mi s-a întâmplat asemenea eveniment, furtună de asemenea amploare.”

Grinzile de pe acoperișul fermei au fost rupte ca niște scânduri subțiri, iar vântul a fost atât de puternic încât a îndoit tabla ca pe o foaie de hârtie și a smuls stâlpii de beton din pământ.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Reprezentanții primăriei Costești transmit că vor analiza cu atenție circumstanțele incidentului, pentru a decide dacă vor acorda despăgubiri sau nu.

Furtuna a făcut ravagii și în Satu Mare

Fenomene similare s-au înregistrat și la Satu Mare, o furtună de cod roșu a răvășit în doar câteva minute tot orașul. Dezastrul lăsat în urmă a fost surprins de oameni în imagini.

Vântul a suflat cu peste 90 de kilometri pe oră, a smuls mai multe acoperișuri și le-a aruncat peste mașinile din parcări.

„Un acoperiș de bloc venit de acolo de sus. Din zona aia până aici. Aproximativ 2 apartamente.”

Codul roșu a fost valabil 40 de minute, de la ora 17:20 și până la 18:00 și au fost afectate 12 localități. Din fericire, nu au existat victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si