A fost cod portocaliu de vreme rea în județul Bistrița Năsăud. În mai multe localități au fost înregistrate pagube în urma furtunii, dar cea mai afectată a fost comuna Romuli. Mașinile oamenilor au fost pur și simplu luate pe sus de viitură și câteva drumuri au fost înghițite de ape.

Citește și: VIDEO- Uraganul Idalia a lovit statul american Florida. Vântul puternic a smuls acoperișurile caselor și ale hotelurilor

La Cluj-Napoca, vântul puternic a pus la pământ un panou publicitar, care s-a prăbușit peste o mașină parcată.

În Capitală, liniile de tramvai au fost acoperite de apă 

Și în Capitală a fost o noapte de vară furtunoasă. A plouat torențial în anumite zone, iar străzile s-au inundat. Acoperite de apă au fost și liniile de tramvai. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

O filmare spectaculoasă a surprins norii care au acoperit localitatea Valeapai. Uimiți, localnicii au imortalizat norii gigantici, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.Specialiștii spun că norii denumiți cumulonimbus sunt specifici furtunilor și formează fulgere sau chiar tornade.

Florinela Georgescu, director ANM: „Sunt categorii cu nori de furtună, sunt nori de tip cumulonimbus. Sunt într-adevăr nori foarte spectaculoși, dar dincolo de aspectul deosebit trebuie să fim atenți când vedem că apar.”

 

În Satu Mare, camerele de supraveghere au surprins momentul în care o rafală violentă de vânt smulge un acoperiș de tablă, cu tot cu grinzi. Acoperișul s-a prăbușit apoi peste 2 mașini parcate, iar una dintre ele a fost grav avariată. Doar norocul a făcut ca o mașină care a trecut cu doar câteva secunde înainte prin acel loc să nu fie zdrobită.

Furtunile din ultimele două zile au fost aduse de un val de aer polar, care a străbătut Europa.

Începutul lunii septembrie va fi totuși călduros cu maxime de peste 30 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si