Furtunile au facut prapad in toata tara. Grindina a distrus culturile agricultorilor, iar viitura puternica a distrus peste 600 de stupi

Furtunile de ieri au facut prapad in toata tara. In Olt a plouat cu bucati de grindina uriase, care au maturat toate culturile agricultorilor. In sud-estul tarii, apicultorii dintr-o comuna tulceana traiesc o adevarata drama: viitura puternica a distrus peste 600 de stupi.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D luni 19 iunie 2017 , 19:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Perdeaua de gheata face prapad in curtile oltenilor. Bucatile uriase de grindina lovesc zgomotos si imbraca intreaga gospodarie in alb, de parca am fi in miezul iernii.

Furtuna a afectat peste 900 de hectare de culturi agricole: porumbul, floarea soarelui graul si rapita au fost in mare parte distruse.

Jale a fost si in comuna tulceana Luncavita, unde potopul a lovit azi noapte din plin.  Suvoaiele au maturat in total peste 600 de sute de stupi, spre disperarea apicultorilor.

Puhoiul a luat cu totul adaposturi intregi de albine, iar cele ramase sunt oricum compromise.

Marian Ilie- viceprimarul comunei Luncavita: Adio miere! Ne doare sufletul, fiindca e una dintre activitatile principale ale cetateanului de rand, din comuna Luncavita. Noi avem cea mai mare padure de tei din tara si in aceasta perioada reprezenta tot ce-si agoniseau ei pentru a trece de iarna.

Si la Medgidia a fost rupere de nori. Soferul acestei masini se chinuie sa treaca prin apa de jumatate de metru, in timp ce barbatul din autoturismul negru  s-a lasat pagubas, de teama sa nu-i intre apa la motor. Din fericire, avertizarile meteo s-au incheiat astazi, la pranz, iar in perioada urmatoare vremea va deveni caniculara.


 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si