Gabi Firea, amendata de Tribunalul Bucuresti. Trebuie sa plateasca o suma frumusica lunar pentru ca a facut ASTA

Gabriela Firea, amendata de Tribunalul Bucuresti. Sefa administratiei locale e acuzata pentru ca nu a pus in aplicare mai multe decizii definitive ale instantelor legate de planul urbanistic general.

C.I.P., vineri 12 mai 2017 , 17:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sentinta, insa, nu este definitiva. Mai exact, judecatorii au decis ca Gabriela Firea sa plateasca o amenda de 20% pe zi din salariul brut pe economie.

Un calcul simplu arata ca asta inseamna o sanctiune in valoare de 8.700 de lei pe luna.

Amenda vine in contextul in care arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, si Directia Juridica din Primarie ar refuza, de ani de zile, sa le ofere reparatii unor bucuresteni, ale caror terenuri proprietate privata au fost incadrate abuziv drept spatii verzi publice.

Sentinta Tribunalului Municipiului Bucuresti (TMB) a fost pronuntata miercuri, 10 mai, si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile.

Valentin Varvaroi, Mihaela Daniela Ajidaucei si Lenuta Radu sunt doar trei dintre cetatenii care au obtinut in instanta sentinte irevocabile, prin care s-a dispus anularea in parte a Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei, in ceea ce priveste incadrarea terenurilor lor ca fiind in zona spatiilor verzi publice cu acces nelimitat. Ei au primit si despagubiri de 100 de lei/zi, potrivit Cetateanul.net.

Gabriela Firea a reactionat la decizia instantei:

"In legatura cu informatiile aparute in presa, conform carora Primarul General, Gabriela Firea, trebuie sa plateasca o amenda de 20% din salariul minim brut pe zi de intarziere de la data de 02 martie 2017, iar Primaria Municipiului Bucuresti 100 lei penalitati/zi, pana la punerea in aplicare a sentintei 1283/07.03.2016,

emisa de Tribunalul Municipiului Bucuresti, Biroul de Presa al Primariei Capitalei este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Incheierea Tribunalului Bucuresti, pronuntata la data de 10 mai 2017, NU este definitiva.

Dupa ce instanta va redacta motivarea si o va comunica Primariei Municipiului Bucuresti, municipalitatea va uza de calea de atac in termenul prevazut de lege.

Subliniem faptul ca, prin Decizia civila nr.

1283/ 07.03.2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, instanta de recurs a admis exceptia lipsei calitatii procesual pasive a Municipiului Bucuresti prin Primarul General, prin urmare Primarul General nu are calitate in acest dosar.

Amenda la care se face referire a fost aplicata pentru neexecutarea sentintei nr. 5930/22.09.2015, devenita irevocabila prin decizia nr. 1283/07.03.2016, prin care CGMB a fost obligat sa emita o hotarare de incadrare urbanistica aferenta terenului in suprafata de 1838 mp din Soseaua Gh.

Ionescu Sisesti, nr. 273, Sector 1.

Hotararea de incadrare urbanistica urmeaza a fi emisa de catre CGMB in baza Legii nr. 350/ 2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, in versiunea in vigoare la data pronuntarii Sentintei civile nr. 5930/ 22.09.2015, doar prin aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ), elaborat si avizat in conditiile legii.

In urma sentintei 1283/07.03.2016, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", cea care se ocupa de elaborarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, solicitarea de a include

prevederile hotararii judecatoresti in reglementarile urbanistice.

Prin urmare, Primarul General al Municipiului Bucuresti, prin aparatul de specialitate, respectiv Directia Generala Dezvoltare Urbana, a facut demersurile necesare in vederea punerii in executare a hotararii judecatoresti mentionate", anunta un comunicat.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si