Gabi Firea, primarul general al Bucurestiului, vrea sa cumpere 200 de autobuze second hand pentru RATB!

Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, si-a intrat in rol si deja a inceput sa dea primele dispozitii.

C.I.P., joi 30 iunie 2016 , 16:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Una dintre aceasta este aceea de achizitionare a 200 de autobuze second hand pentru a mari flota detinuta de RATB. Acestor masini li se vor mai adauga alte 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze , dar si alte tramvaie, scopul acestora fiind de a eficientiza transportul in comun din Bucuresti. "Am decis astazi ca, in regim de urgenta, RATB sa organizeze licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze, nu mai putin de Euro 4, adica doi-patru ani, deoarece licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Asta nu inseamna ca nu dorim sa achizitionam si autobuze noi: demaram si aceasta procedura, dar ea se va finaliza abia anul viitor, cand dorim sa achizitionam minimum 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze si un numar substantial de tramvaie, care vor fi realizate printr-o investitie asumata chiar de catre Uzina RATB", a spus Firea, intr-o conferinta de presa, la sediul PMB.

Conform declaratiilor facute de ea, costul unui astfel de autobuz nu va depasi 200.000 de euro.

Tot legat de RATB, Firea vrea ca in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa se faca doua rectificari bugetare. "Voi propune CGMB si ii voi ruga pe consilieri sa voteze o rectificare bugetara de 30 de milioane de euro, pentru acoperirea sumei reprezentand plata catre ANAF, pentru acoperirea TVA la gratuitatea acordata pensionarilor din Bucuresti. De asemenea, la aceasta suma, se adauga o alta, de 45 milioane de euro, care va fi acordata in transe lunare, pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului", a explicat ea.

Primarul general a mentionat ca, in prezent, exista o mie de autobuze la RATB, insa doar 648 sunt pe traseu. Exista de asemenea 485 de tramvaie, dintre care 245 in traseu, precum si 297 de troleibuze, dintre care 155 in traseu.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si