Gabriel Oprea a dat in judecata Ministerul Apararii Nationale! Procesul, deschis la cateva zile dupa ce documente legate de cariera sa militara dubioasa au fost facute publice

Gabriel Oprea a introdus o actiune in instanta impotriva Ministerului Apararii Nationale, pe care l-a condus pana in urma cu un an.

Author: D.C. Editor: Viorela Precupas duminică 01 ianuarie 2017 , 11:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriel Oprea nu si-a incheiat inca socotelile cu Ministerul Apararii Nationale, pe care l-a condus intre 2009 si 2012. Fostul ministru a dat in judecata, cu putin inainte de Craciun, MapN-ul, sau mai precis Statul Major General. Actiunea are ca obiect „pretentii” si materia „litigii de munca”, iar primul termen a fost fixat pentru prima jumatate a lunii februarie.

Oprea a declansat acest proces la doar cateva zile dupa ce in presa au fost prezentate documente legate de ascensiunea fulminanta si destul de dubioasa a sa de la gradul de maior in rezerva la cea de locotenent-colonel si dupa aceea la cea de general. Conform jurnalistilor de la Romania Libera, cea mai mare parte a documentelor despre avansarea suspecta a lui Oprea au disparut din arhivele Statului Major General, cu toate ca acest lucru este, practic, imposibil. In 2015, aceiasi jurnalisti au acuzat ca MApN a secretizat ilegal respectivele documente, care au fost considerate „date personale”, la care accesul liber al cetatenilor este interzis.

Gabriel Oprea a plecat din fruntea Ministerului Apararii Nationale in 2012, iar in 2014 s-a intors in fotoliul de Ministru al Afacerilor Interne (unde mai fusese in 2008-2009).

Oprea si-a dat demisia din aceasta functie dupa tragedia de la Colectiv, care s-a suprapus scandalului legat de moartea politistului Bogdan Gigina, care il insotea ca antemergator, pe motocicleta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si