Gabriel Oprea susţine că a plătit ”sute de mii de euro” pentru realizarea unui monument, alături de Cristian Popescu Piedone! Statuia donată către MApN nu apare în declaraţia de avere din 2010

Gabriel Oprea susţine că el şi Cristian Popescu Piedone au donat sute de mii de euro din propriile economii pentru construcţia monumentului dedicat eroilor căzuţi la datorie situat lângă Palatul Copiilor din Capitală.

Radu Constantin, marți 13 noiembrie 2018 , 08:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriel Oprea şi Cristian Popescu Piedone au pus la bătaie câteva sute de mii de euro în 2010, pentru ridicarea monumentului ”Eroilor militari căzuţi la datorie”, situat în cartierul Tineretului, lângă Palatul Copiilor din Capitală. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către fostul ministru al apărării, care spune că a preferat această soluţie pentru ca MApN să nu plătească milioane de euro ”cât se ceruse”. Ulterior, el a donat monumentul ministerului în memoria tatălui său, fost căpitan, căzut la datorie în 1971 (an de pace, n.r.).

”Cu toată modestia, eu şi primarul Piedone am adus din fonduri personale toate resursele financiare şi materiale pentru acest monument pe care l-am donat MApN şi pentru care se ceruse iniţial milioane de euro! A costat câteva sute de mii de euro! A fost o mare onoare pentru noi, pentru care Armanat Română ănseamnă ceva sacru! Tatăl meu, cpt Oprea Marin a murit la datorie în misiune în 1971, când aveam 10 ani! Armata înseamnă onoare şi camaraderie! Am aplicat acest set de valori ca ministru al Apărării Naţionale şi vicepremier pentru securitatea naţională şi ministru de interne”, a scris Gabriel Oprea pe contul lui de socializare.

Pe monumentul din Tineretului există o placă de marmură pe care se arată că acesta a fost realizat prin contribuţia lui Oprea şi a lui Piedone. Statuia a fost inaugurată în 2010, an în care amândoi deţineau funcţii publice. Nici unul nu a specificat, la acea vreme, în declaraţiile de avere despre o donaţie ”de sute de mii de euro” pentru realizarea monumentului sau către MApN.  

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si