Gabriel Oprea, trimis in judecata de DNA pentru ucidere din culpa in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ucidere din culpa, in dosarul deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina, care facea parte din dispozitivul de insotire a ministrului.

Author: C.I.P. Webeditor: M.C.B. miercuri 02 mai 2018 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 Conform DNA, incepând cu preluarea, la inceputul anului 2014, a functiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus- cu incalcarea dispozitiilor legale privind insotirea demnitarilor de catre politia rutiera- insotirea sa permanenta de catre un dispozitiv de politie rutiera, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv sa faca parte si un politist rutier motociclist.

in acest mod, el si-a conferit, in mod discretionar, "drepturi" neprevazute de cadrul legal, "drepturi" a caror exercitare a presupus punerea unor politisti rutieri in situatii de risc sporit, si totodata a impus ca deplasarea echipajelor de politie rutiera sa se faca in regim de viteza sporita.

De asemenea, a fost trimis in judecata si Petre Mazilu, patronul firmei care executa lucrari in zona accidentului, dar si societatea GENERAL MPM IMPEX SRL, tot sub acuzatia de ucidere din culpa.

Accidentul in care a murit Bogdan Gigina (28 de ani) a avut loc in 20 octombrie 2015. El facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda in trafic autoturismul in care se afla Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa.

Potrivit rechizitoriului, accidentul rutier care a determinat decesul politistului rutier Gigina Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectarii, de catre fostul ministru Gabriel Oprea, de catre Petre Mazilu (administrator si unic asociat al General MPM Impex SRL) si General MPM Impex SRL,

a dispozitiilor legale si a masurilor de prevedere pentru exercitarea unor activitati (insotire a ministrului de catre politisti rutieri in cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrari in carosabil in cazul celor din urma).

Conform DNA, incepând cu preluarea, la inceputul anului 2014, a functiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus- cu incalcarea dispozitiilor legale privind insotirea demnitarilor de catre politia rutiera- insotirea sa permanenta de catre un dispozitiv de politie rutiera, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv sa faca parte

si un politist rutier motociclist. in acest mod, ministrul de interne de la acea data si-a conferit, in mod discretionar, "drepturi" neprevazute de cadrul legal, "drepturi" a caror exercitare a presupus punerea unor politisti rutieri in situatii de risc sporit, si totodata a impus ca deplasarea echipajelor de politie rutiera sa se faca in regim de viteza sporita.

"Pe cale de consecinta, inculpatul Oprea Gabriel a pus politistii rutieri care au executat aceasta activitate de insotire intr-o situatie permanenta de risc sporit, obligându-i sa participe la o activitate cu un potential ridicat de producere

de evenimente rutiere", spune DNA.

Referitor la Petre Mazilu si General MPM Impex SRL, procurorii spun ca nu au luat masuri pentru instruirea angajatilor cu privire la modalitatea corecta de realizare a semnalizarii rutiere aferente lucrarilor executate partea carosabila si au pus la dispozitia angajatilor semne rutiere realizate artizanal, neconforme standardelor de siguranta, fapta care a avut ca urmare realizarea total necorespunzatoarea a semnalizarii rutiere aferente unei lucrari executate pe strada stirbei Voda din Bucuresti, in zona in care s-a produs accidentul.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță.... Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional... Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si