Gabriela Firea cere Guvernului 66 de milioane de lei pentru măsurile necesare prevenirii covid 19

Primarul General, Gabriela Firea, solicită Guvernului României aproape 66 de milioane de lei pentru măsurile necesare prevenirii, răspândirii şi combaterii COVID 19. De asemenea, Primăria Capitalei cere sume pentru plata cheltuielilor curente şi de capital.

Author: G.B. miercuri 18 martie 2020 , 19:36

Gabriela Firea cere Guvernului 66 de milioane de lei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul General, Gabriela Firea, solicită Guvernului României asigurarea din fondul de rezervă, în regim de urgenţă, a sumelor necesare pentru plata cheltuielilor curente şi de capital, astfel încât să fie menţinut nivelul sumelor primite de Municipiul Bucureşti cel puţin la nivelul sumelor repartizate din impozitul pe venitul

global, previzionate pentru anul 2020.

Citeste si: Ungaria a decis suspendarea plății creditelor pentru populație și companii până la finalul anului

De asemenea, Primarul Capitalei solicită alocarea, în regim de urgenţă, a sumei de 65.9 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru implementarea la nivelul Bucureştiului a tuturor măsurilor necesare prevenirii, răspândirii şi combaterii COVID 19.

Gabriela Firea cere Guvernului 66 de milioane de lei pentru măsurile necesare prevenirii covid 19

”Solicitarea primarului Capitalei vine în contextul în care, pe fondul epidemiei de Coronavirus, prin eventuală amânare a plăţii impozitului pe venit, Municipiul Bucureşti preconizează scăderea încasărilor la buget din impozitul pe venitul global”, a

transmis Primăria Capitalei.

Citeste si: Elveția: Peste 3.000 de cazuri cu infecție coronavirus

Gabriela Firea afirmă că susţine orice măsură de combatere a pandemiei.

”Susţin, alături de Guvernul României, orice măsură de protecţie menită să vină în sprijinul cetateanilor şi a mediului de afaceri. La rândul nostru, că autoritate locală, am iniţiat, în regim de urgenţă, propriile măsuri specifice acestei perioade, care vin în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, în special a copiilor şi bătrânilor. Reamintesc însă că Primăria Municipiului Bucureşti este singură unitate administrativ-teritorială care nu încasează taxe şi impozite, deşi contribuţia Bucureştiului la bugetul de stat reprezintă în jur de 25% din PIB-ul României. Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti depinde în proporţie de peste 90% de alocările de la bugetul de stat. În acest context, solicit Guvernului României asigurarea din fondul de rezervă, în regim de urgenţă, a sumelor necesare pentru plata cheltuielilor curente şi de capital, astfel încât să fie menţinut nivelul sumelor primite de Municipiul Bucureşti cel puţîn la nivelul sumelor repartizate din impozitul pe venitul global previzionate pentru anul 2020”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea cere Guvernului 66 de milioane de lei

Potrivit acesteia, este necesară alocarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 65.9 milioane de lei, suma necesară pentru asigurarea plăţii cheltuielilor necesare pentru prevenirea, răspândirea şi combaterea COVID 19.

Citeste si: China anunț de ultim moment pentru Franța

Citeste si: STB reduce cu 25% numarul autobuzelor, troleibuzelor si tramvaielor din circulatie. De cand se aplica masura

”Astfel, 2,9 milioane de lei sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor realizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială, instituţie care gestionează centrele de carantină, prin plata chiriilor aferente spaţiilor asigurate, a utilităţilor, a alimentelor pentru persoanele carantinate, a materialelor sanitare etc. De asemenea, 63 de milioane de lei vor merge către asigurarea stocurilor de urgenţă medicală pentru cele 19 unităţi sanitare aflate în administrarea Primăriei Capitalei”, a mai afirmat primarul General.

Aceasta a exlicat că sumele sunt necesare pentru o perioada de 3 luni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si