Gabriela Firea acuză sabotarea sistemului de termoficare şi anunţă că va depune plângere după ce două sectoare al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, spune că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului de termoficare, precizând că s-a produs o avarie după ce a fost livrat agentul termic la o temperatura cu 20 de grade mai mult decât trebuia.

Author: M.A. sâmbătă 08 februarie 2020 , 16:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Firea a mai afirmat că acest sabotaj se produce la două zile după ce ministrul liberal al Economiei a declarat că că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane.

“Atac la siguranţa cetăţenilor! Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ”greşit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a transmis Firea pe pagina sa de Facebook.

Ea nu crede că în acest caz a fost o eroare tehnică. 

“Nu credem în varianta unei erori tehnice. Diferenţa de temperatură este mult prea mare, iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca o mare avarie. Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele următoare”, a mai spus Gabriela Firea. 

Citeste si: ANM anunță temperaturi scăzute de până la -22 grade în acest final de săptămână

Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET SUD, aparţinând Elcen- entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creşterea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade. Au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează Sectoarele 2 şi 3 din Municipiul Bucureşti.

Citeste si: Firea anunţă proiectul ”Clar pentru copii”, prin care Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei

CMTEB a precizat că din aceată cauză nu pot fi furnizate apa caldă şi căldură către clienţii din punctele termice din zonele respective. 

Citeste si: Gabriela Firea, nemulțumită de deszăpezirea din București! „Nu putem să spunem că nu s-a făcut nimic, dar...”

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajaţii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt, se mai arată în mesajul postat de Gabriela Firea pe Facebook.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si