Gabriela Firea, despre Primăria Capitalei: Acum toţi suntem în faliment nedeclarat

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că primăriile au bugetele mult mai mici decât li s-a promis la începutul anului, aflându-se într-un ”faliment nedeclarat”.

R.B., vineri 07 iunie 2019 , 12:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Firea spus că s-a ajuns să nu poată fi asigurată funcţionarea curentă, iar facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu se intra pe arierate.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că primăriile au mari probleme financiare, bugetele care le-au fost alocate fiind mai mult ”pe hârtie”.

Citeste si: Gestul impresionant făcut de Gabriela Firea în ziua arestării lui Dragnea!  Ce a făcut primarul Capitalei pentru peste 100 de cupluri de persoane trecute de prima tinerețe

”Acum toţi suntem în faliment nedeclarat. (...) Este momentul în care nu mai poţi să asiguri funcţionare, activitatea curentă, să plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice şi să ţii facturile neînregistrate ca să nu intri pe arierate”, a declarat Firea.

Primarul general al Capitalei şi-a exprimat regretul că primarii din ţară au lăsat- anul trecut, la discutarea bugetului, să se ”lupte” cu Liviu Dragnea.

Firea a anunţat că va exista o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi ministurl de Finanţe săptămâna viitoare pe acestă temă.

Citeste si: Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Roxana Wring şi Nicuşor Dan, considerând că i-a fost încălcat dreptul la imagine

”Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional şi s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier  şi cu domnul ministru de Finanţe. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe, cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă, mă preocupă mai multe acest subiect pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar”, a mai declarat Firea.

Aceasta a adăugat că ”astea sunt priorităţile nu să organizăm în două săptămâni un congres”.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si