Gala de exceptie, aseara, la Ateneu, de Ziua Nationala a Turciei

Intr-o atmosfera de sarbatoare, gazdele si invitatii de onoare s-au delectat cu muzica de calitate si cu specialitati turcesti.

V.P., marți 31 octombrie 2017 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ambasadorul Turciei, Osman Koray Ertaş: ESTE O ZI SPeECIALA PENTRU fiecare turc din lumea asta, ESTE ZIUA IN CARE SARBATORIM infiintarea Republicii Turcesti modern, in urma cu 94 de ani si este sarbatorita peste tot, nu doar in Turcia, de catre membrii comunitatii turcesti.

Haluk Kurcer: Imi doresc ca tara mea sa aiba parte de multi ani sanatosi, in pace, cu conditii economice bune si in relatii bune cu toata lumea.

Invitatii au avut parte de surprize, dar si de un concert aniversar de exceptie, care a reunit 5 muzicieni de valoare ai Turciei. Toti interpretat piese clasice de referinta din repertoriul ambelor tari.

Ugur Yesil: Este o atmosfera foarte frumoasa astazi, aici si doresc toate cele bune Turciei si multi ani cu fericire si succese.

Departe de meleagurile natale, membrii comunitatii turcesti recunosc ca dorul nu le da pace, insa tara noastra a reusit sa le "intre" la suflet.

Demiray Murat, presedinte TIAD:  IMI IPSESTE TURCIA DAR IN ACELASI TIMP sunt roman

Evenimentul de la Ateneul Romani a fost onorat de membri ai Guvernului, ai Parlamentului dar si de oficialitati ale Casei Regale.  

Printre invitati s-a numarat si ministrul Culturii, Lucian Romascanu , care a incurajat mentinerea relatiilor stranse dintre Romania si Turcia. Pe data de 29 octombrie 1923, Turcia a marcat inceputul unei noi etape: aceea a unui stat modern.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si