Garile regale au intrat in renovare cu cateva zile inaintea inhumarii regelui Mihai!
Actual

Garile regale au intrat in renovare cu cateva zile inaintea inhumarii regelui Mihai!

G. S.
12 dec 2017

Autoritatile au dat startul la marea spoiala! Garile regale prin care urmeaza sa treaca sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai au intrat in renovari la ... minut! Acum, muncitorii lucreaza de zor pentru a termina in cateva zile, ce nu a facut nimeni in ani.


Criticata de istorici si chiar de oameni de rand, Familia Regala a decis ca sicriul cu trupul neinsufletit  al  Regelui Mihai sa fie dus la Curtea de Arges, nu cu o masina mortuara, cum fusese stabilit initial, ci cu Trenul Regal.

Decizia Casei Regale a pus autoritile locale pe jar. Acestea au scos imediat zeci de muncitori care sa vopseasca  bordurile, copacii sau interiorul  Garii Regale. Tot ce nu s a facut in ani intregi, se incearca sa se  rezolve pe ultima suta de metri, adica in doar 3-4 zile.

Candva o mandrie a cailor ferate romanesti si considerata o adevarata bijuterie arhitecturala, Gara Regala din Curtea de Arges a ajuns in paragina,  a fost napadita de buruieni, iar gunoaiele nu au mai fost stranse de foarte mult timp.
Pe repede inainte, se lucreaza de zor. Peretii scorojiti din interior au fost "mascati" cu un  strat de vopsea iar geamurile ramase inca intregi au fost spalate.
Pana sambata, cand trenul regal va transporta sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai , totul trebuie sa arate impecabil. Ramane de vazut daca acest lucru se va intampla.

Maine,sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai  va fi adus din Elvetia  in tara. Urmeaza trei zile de doliu national iar sambata, 16 decembrie  va  avea loc inmormantarea  Majestatii Sale    in Noua Catedrala de la Curtea de Arges.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook