Gastronomia moleculară capătă teren în România. Ce-și comandă românii când merg la restaurant

Romanii consuma tot mai multe produse de tip fast-food, insa, cand merg la restaurant, cauta in meniu ce e mai sofisticat! Preparatele cu elemente din gastronomia moleculara au de castigat in aceasta perioada, despre care shefii lumii spun ca este spectaculoasa.

Author: E. V. marți 29 ianuarie 2019 , 20:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un preparat ca cel din imagine satura mai ales privirea si odata descoperit, gustul ii dezvaluie finetea aparte.

Specific bucatariei moderne cu elemente din cea moleculara, tonul rosu cu fructul pasiunii si mango marinat uimeste printr-o textura de susan si arome de lemon butter. Chef Ciprian Neamt spune ca intr-o astfel de farfurie secretul sta in prepararea altfel decat ne-am obisnuit a ingredientelor.

Fructele gatite la foc mic dau pestelui arome tropicale.

Amestecul il tine pe foc pana devine gelatina. Dupa ce o taie in cubulete mici, specialistul apeleaza la stiinta si indemanare. Crusta care va imbraca tonul o pregateste din albus de ou condimentat cu sare parfumata si mirodenii. Somonul il gateste rapid intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Cand preparatul este gata, urmeaza platingul.

Calitatea, si nu cantitatea, primeaza cand vine vorba de bucataria fina. In ultimul an, experienta fine-dinning i-a cucerit si pe romani.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si