Potrivit datelor furnizate de institutul de cercetare Agora Energiewende, pentru prima data in istorie, duminica, in Germania s-a consumat numai energie din resurse regenerabile. Altfel spus, capacitatile regenerabile au asigurat duminica aproape 100% din cererea interna de energie electrica a Germaniei, scrie Agerpres.

In mod normal, sursele de energie regenerabila asigura 33% din mixul energetic al Germaniei, insa, duminica, 15 mai, in jurul orei 2 p.m. turbinele eoliene, parcurile fotovoltaice si hidrocentralele au produs 45,5 gigawati de energie electrica, in conditiile in care cererea la acel moment era de 45,8 gigawati.



De asemenea, pentru o scurta perioada de timp, pretul energiei electrice a coborat pana la minus 50 de euro pentru un megawat, ceea ce inseamna ca, practic, producatorii au platit furnizorii de energie sa le cumpere energia electrica.

In ultima perioada, din ce in ce mai multe tari din UE incearca sa reduca emisiile de CO2 si isi extind capacitatile regenerabile de productie a energiei electrice. De exemplu, anul trecut, parcurile eoliene din Danemarca au asigurat 140% din cererea de electricitate.

" Evenimente de genul acesta scot in evidenta faptul ca am putea fi nevoiti sa reducem investitiile din cauza supra-aprovizionarii pietei. Pe termen lung, exista argumente pentru a incepe sa punem la punct tehnologii care pot gestiona aceasta supra-aprovizionare, de exemplu mai multi interconectori sau facilitati de stocare a energiei", a declarat Monne Depraetere, analist la Bloomberg New Energy Finance.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si