,,O încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei va primi răspuns din partea Uniunii Europene, din partea alianţei noastre defensive, NATO, şi din partea noastră, cu o hotărâre virulentă", a precizat Ministrul finanțelor din Germmania, Christian Lindner, în cadrul unui interviu cu postul privat NTV, citat de EFE.

Politicianul şi-a justificat respingerea de a detalia referitor la natura unor noi sancţiuni prin aceea că, în caz de escaladare a tensiunilor, măsurile trebuie să-l ia prin surprindere pe oponent.

,,Unde anume vom ţinti, în privinţa guvernului rus şi a celor care îl susţin, este un aspect care nu trebuie să fie dezbătut public", a subliniat Lindner, şi a menționat că Kremlinul nu ar trebui să comită greşeala să aibă încredere că acest fapt denotă că în Occident nu există unitate sau să perceapă această atitudine drept o dovadă de slăbiciune.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Oficialii americani: 70% din forțele Rusiei necesare pentru o invazie se află la granița Ucrainei

Christian Lindner: ,,Germania este cel mai mare sprijin al Ucrainei" 

La îndoielile aduse guvernului german pentru faptul că a livrat Ucrainei căşti în loc de armament defensiv, aşa cum ceruse Kievul, şi a stopat trimiterea unor obuziere de către Ucraina, Lindner a precizat că este vorba despre teme ,,simbolice", care nu prezintă ,,situaţia reală", adaugă sursa citată de Agerpres.

,,Din punct de vedere financiar, Germania este cel mai mare sprijin al Ucrainei", a scos în evidență Christian Lindner şi a susținut că Germania susţine ,,un comportament consensual" în cadrul Uniunii Europene şi al NATO şi că va respecta tot ceea ce se va decide în acest sens la nivelul celor două organizaţii.

Citeste si: Descoperire șocantă la granița României. Ce au găsit oamenii legii în portbagajul unui autoturism la Nădlac


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si