Capturând mai multe apariții ale președintelui Klaus Iohannis din ultima perioadă, am constatat că șeful statului face un gest obsesiv, se trage de degetul inelar, în special în zona verighetei. Pentru a încerca să deslușim ce ar putea să însemne acest gest în comunicarea non-verbală, am consultat un specialist în domeniu.

gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare
gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare

Gestul președintelui Klaus Iohannis. Specialistul explică: "Folosește mâinile pentru a deplasa surplusul de energie într-o altă zonă"

„Încrucișarea brațelor indică o barieră deghizată pe care președintele o pune între el și auditoriu, în momentele în care face anumite declarații. Mai mult decât atât, este vorba despre o necongruență între ceea ce spune și ceea ce face. Mai precis, conștient sau nu, domnia sa  folosește mâinile pentru a deplasa surplusul de energie într-o altă zonă”, explică Izabela Cristea, specialist în comunicarea non-verbală.

gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare
gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare

Gestul președintelui Klaus Iohannis. Specialistul explică: "Atingerea mâinilor trădează o stare asemănătoare persoanelor anxioase"

Potrivit specialistului consultat de WOWbiz.ro, președintele Iohannis, aparent o persoană foarte calmă este trădat de felul în care își atinge mâinile. “Deși este o persoană calmă, atingerea mâinilor trădează o stare asemănătoare persoanelor anxioase, domnia sa mutând, cum am mai spus, surplusul de energie și de adrenalină într-o altă zonă.

Acest comportament se numește comportament autoorientat, care conferă o stare de calm temporar. Astfel de acțiuni involuntare se mai numesc și adaptori, pentru că ajută persoana respectivă să se adapteze conflictelor interioare. În cazul de față, verigheta de pe degetul inelar, pe care președintele o tot atinge devine un conductor al propriilor sale emoții”, a conchis Izabela Cristea.

gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare
gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare

 

Citeste si: MApN: Încă 30 de izolete de concepţie şi producţie românească

Citeste si: VIDEO| Pacienți români cu coronavirus, tratați în Germania

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Iohannis, mesaj ferm pentru românii din Diaspora. „Este imperativ!”

 

gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare
gest-presedinte-iohannis-se-trage-deget-specialist-comunicare

Klaus Iohannis, apel către românii din diasporă: ”Nu veniți anul acesta acasă de sărbători!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel către românii din diasporă: ”Nu veniți anul acesta acasă de sărbători!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că urmează săptămâni foarte dificile şi că depinde de noi să avem cît se poate de puţine victime ale epidemiei de coronavirus. El le-a cerut românilor din diaspora să nu vină anul acesta acasă de sărbători. PŞreşedintele a solicitat forţelor de ordine, inclusiv celor de la frontieră, să fie vigilente.

”Urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională, care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. Avem de deplâns 116 persoane. Câte victime va mai face epidemia? Nu ştim.

Dar depinde de noi să fie cât mai puţine. Dacă nu respectăm măsurile luate de autorităţi, cazurile se vor înmulţi. Nimeni nu va fi cu adevărat în siguranţă până nu vom fi cu toţii în siguranţă”, a declarat preşedintele.

Președintele a amintit că se apropie cele mai importante sărbători creştine, pe care oamenii le celebrează an de an alături de familie şi apropiaţi.

”Învierea Domnului găseşte lumea într-o criză profundă. Fac apel către românii din diaspora; Nu veniţi anul acesta acasă de sărbători! R foparte important să înţelegeţi că revenirea acasă poate fi extrem de pericuiloasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi. Anul acesta vor fi alături de cei dragi, dar de la distanţă. E singurul mod de a ne manifesta afecţiunea fără a le pune în pericol sănătatea”, a subliniat preşedintele.

El a admis că pentru milioane de credincioşi este o dramă reală să nu poată merge la biserică de sfintele sărbătări.

 

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

”Această perioadă va trece şi ne vom reuni în bisericile noastre cu şi mai multă credinţă. Nu e altă cale de a vă proteja în afară de a sta acasă şi a respecta regulile de distanţare socială. E cea mai puternică mărturie a dragostei creştineşti. Sacrificiile făcute de fiecare dintre noi ajută la limitarea infecţiei”, a adăugat Klaus Iohannis.

El a făcut un apel special către forţele de ordine, inclusiv cele din punctele de trecere a frontierei.

”Misiunea voastră este de a-i proteja pe cetăţenii români şi asta înseamnă să asiguraţi cu fermitate respectarea legilor şi ordonanţelor militare. Fiţi vigilenţi!”, a spus preşedintele.

El a precizat că doar respectând cu stricteţe, riguros, regulile îi protejăm pe cei apropiaţi.

”Este imperativ să staţi acasă şi să limitaţi deplasările doar la cele strict necesare. Păstraţi distanţa de cel puţin 2 metri, nu vă îmbrăţişaţi cu prietenii, nu daţi mâna, spălaţi-vă pe mâini când reveniţi acasă. Autorităţile dotează spitalele cu tot ce este necesar, dar nu în spitale vom stopa epidemia, răspândirea virusului are loc în comunitate”, a declarat preşedintele Iohannis.

”Fără solidaritatea şi unitatea cetăţenilor nuvom reuşi. Împreuină vom câştiga”, a încheiat șeful statului.

 

Autor: Emil Ion


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si