Gest superb al suporterilor lui ASU Poli Timișoara pentru oamenii străzii! "Oamenii aceștia au nevoie de noi!"

Zeci de suporteri ai echipei de fotbal ASU Politehnica Timişoara, dar şi simpli timişoreni, printre care alpinistul Horia Colibăşanu, au petrecut o noapte sub cerul liber pentru a sensibiliza autorităţile să se implice mai mult în problemele cu care se confruntă oamenii străzii.

G.S., sâmbătă 08 decembrie 2018 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Suporterii timişoreni cărora li s-a alăturat alpinistul Horia Colibăşanu, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă lângă Stadionul Ştiinţa din municipiu. Prin această acţiune ei au dorit să tragă un semnal de alarmă în privinţa problemelor cu care se confruntă oamenii străzii în timpul iernii şi pentru a determina autorităţile să se implice mai mult în găsirea de adăposturi.

„Oamenii aceştia au nevoie de noi.

Trebuie doar noi să ne întoarcem către ei să le oferim o şansă pentru că altfel se pierd. Ei sunt într-o stare în care nu îşi pot reveni singuri”, au transmis suporterii.

Participanţii la acţiunea ”O noapte sub cerul liber” au aprins un foc de tabară, au adus ceai cald şi au pregătit un ceaun.

Pe un ecran au fost proiectate imagini din expediţiile lui Horia Colibăşanu şi au ascultat muzică.

Alpinistul, care a cucerit Everestul fără oxigen suplimentar, care a înfruntat geruri cumplite, a susţinut acţiunea suporterilor spunând că pentru a simţi ceea ce îndură cei fără adăpost fiecare ar trebui măcar o dată în viaţă să doarmă sub cerul liber.

„Consider că oamenii fără adăpost necesită o a doua şansă, necesită sprijinul comunităţii şi cred că dacă putem face mai mulţi oameni să îşi dea seama cât de rău este să nu ai adăpost în zilele friguroase, îi putem ajuta şi cred că o bună parte dintre noi nu ne

dăm seama cum e să dormi afara cand e frig. Eu mai fac asta din când în când”, a spus Horia Colibăşanu.

La Timişoara funcţionează două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si