Gheise si statui care plutesc in aer, in centrul istoric al Timisoarei

Ati mai vazut pana acum gheise si statui care plutesc in aer? Ei bine, la asta s-au uitat uluiti astazi timisorenii, in centrul istoric.

duminică 18 septembrie 2016 , 19:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gheise care leviteaza, mimi, bufoni si statui vivante care infatiseaza anotimpurile au animat pietele din centrul istoric al Timisoarei.

-Mie mi se pare foarte interesant. E prima oara cand vad oameni care imita atat de real statui.
-Costumele au durat cam doua luni ca sa le facem. De la proiect pana la momentul in care au fost gata. Am ales pentru fiecare anotimp cate o culoare si un element reprezentativ.

Lorenzo Magicianul: Este un moment de levitatie stradala, niste tehnici imprumutate din arta iluzionismului, cea pe care o reprezint eu. Impreuna cu organizatorii de la Timisoara am decis sa scoatem aceste efecte in strada.

In Piata Libertatii, mai multi artisti au dat viata tablourilor prin tehnica 2D. Practic, oameni pictati se confunda cu fundalul tabloului si ofera o iluzie optica inedita.

- Aceasta lucrare este o pictura in 2D in care am incercat pur si simplu sa facem picture sa vina la viata, pictand persoana cu ce era pictat acolo. In tablou practic. Da, in tablou.

Timisoara este anul acesta capitala tineretului din Romania, iar organizatorii Festivalului CheckArt au vrut ca arta sa fie accesibila pentru publicul larg. Si au reusit!

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si