Gheorghe Stefan, audiat la DNA Ploiesti in dosarul in care este cercetat alaturi de Vasile Blaga

Fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost audiat luni la sediuul DNA Ploiesti, in dosarul in care este cercetat si fostul vicepresedinte al PNL, Vasile Blaga. Stefan este acuzat de trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Editor: Alexandra Chiric luni 03 octombrie 2016 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploiesti unde a fost audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul Vasile Blaga si de omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila, potrivit News.ro.

Gheorghe Stefan este pus sub urmarire penala in acest dosar pentru trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Senatorul Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie, cand procurorii DNA Ploiesti au inceput urmarirea penala in cazul sau.

In aceeasi zi, Blaga a anuntat ca, in urma acuzatiilor care i-au fost aduse de catre DNA Ploiesti, isi depune demisia din functia de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

In acelasi dosar, a fost audiata si Elena Udrea, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit in trei randuri, printr-un interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Stefan.

Gheorghe Stefan l-ar fi informat atunci pe Blaga ca vrea sa obtina bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii nationale din domeniul energiei. Compania nationala ar fi incheiat contracte de achizitii servicii si produse IT, prin licitatii truncate, cu firma lui Horatiu Berdila, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat. In acest fel, Gheorghe Stefan ar fi primit pentru el si pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

“Primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 – 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul Stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare”, au scris procurorii DNA Ploiesti in ordonanta prin care s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de cei trei suspecti.

Horatiu Bruno Berdila, cumparatorul de influenta din dosarul lui Vasile Blaga, era la conducerea firmei de IT Romsys cand i-ar fi dat bani lui Gheorghe Stefan pentru PDL, iar in schimb societatea ar fi primit, dupa licitatii trucate, contracte de la o companie nationala unde cei doi lideri de partid s-ar fi asigurat ca este numita o persoana de incredere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si