Asa ca singura solutie, in cazul in care locatarii nu se pun de acord pentru achizitia unui sistem de incalzire pentru intreaga cladire, ramane centrala termica electrica.

Desi specialistii sunt reticenti in a recomanda instalarea unui astfel de sistem alimentat cu energie electrica, in special din cauza costurilor mai ridicate, urmarea unor reguli stricte si achizitia unei centrale eficiente din punct de vedere energetic pot duce la costuri usor de gestionat.

Totul depinde insa de alegerea celei mai bune centrale termice electrice pentru apartamentul sau casa ta.

Reguli pentru a alege cea mai buna central termica electrica

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Centralele electrice sunt recomandate pentru apartamentele sau casele de dimensiuni medii. De asemenea, este important sa calculam nevoia de energie termica si apa calda, dar si care distribuitor sau producator ofera cel mai bun raport calitate-pret.

Centralele termice electrice disponibile pe piata sunt de doua tipuri: cele conventionale si cele cu inductie. Prima categorie este cea mai ieftina, dar si cea mai populara. Randamentul poate ajunge la 95 la suta, Centrala termica electrica cu inductie are un randament mai mare, care poate ajunge la 99 la suta, insa si pretul este unul mai mare.

De asemenea, este important sa calculezi cata energie termica ai nevoie de la centrala pentru apartament. E destul e usor, calculezi volumul locuintei si tii cont si de coeficientul de izolare. De exemplu, pentru un apartament bine izolat, cu inaltime de 2,5 metri si o suprafata de cel mult 70 mp o centrala termica electrica cu putere intre 6 si 9 kW va asigura apa calda la discretie si o temperatura de 23-25 de grade fara probleme.

Atentie la costuri insa: acestea pot depasi 700 de lei pentru o luna de iarna, pentru exemplul de mai sus, asta fara sa calculam energia electrica consumata de electronice, electrocasnice sau iluminat.

Avantajele instalarii unei centrale termice electrice
Acesta nu sunt deloc de neglijat: centrala poate fi pornita si oprita automat, nu produce niciun fel de rest de ardere, poate fi programata mult mai usor, ocupa mai putin spatiu, poate fi montata oriunde, iar costurile de instalare si mentenanta sunt mai mici.

Costul cu energia electrica, cel mai mare dezavantaj al acestui tip de centrala termica de apartament, poate fi scazut daca sunt achizitionate o serie de accesorii: termostat care sa regleze temperaturi diferite in camera, in functie de nevoi, si care sa scada consumul atunci cand nu e nimeni acasa, o sonda de exterior care sa modifice temperatura din casa in functie de cea de afara, dar si un contract de furnizare care sa prevada tarife diferentiate zi-noapte. Un alt aspect pe care trebuie sa il luam in calcul se refera la costurile generate de instalare, care trebuie obligatoriu facuta de specialisti.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

De unde cumpar centrala termica?
Este important sa alegi un produs potrivit, asa ca marii producatori de centrale termice electrice trebuie avuti in vedere, in detrimentul unui brand no-name care, desi pare o achizitie mai ieftina, se poate dovedi pe termen lung mult mai costisitor, din cauza costurilor mari de intretinere si a eventualelor reparatii.

De cele mai multe ori, achizitiile online se dovedesc a fi mai ieftine decat cele din magazine, asigurandu-ti totodata aceleasi avantaje din punct de vedere al instalarii sau garantiei. Şi tot online poti vedea si pareri ale altor clienti care au achizitionat modelele care ti-au atras atentia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si