”Partidul Social Democrat consideră că anunţul de vineri al Institutului Naţional de Statistică privind creşterea economică de 4,1% din 2019 confirmă rezultatele economice bune înregistrate de România în timpul guvernării PSD. Conform datelor disponibile publicate de EUROSTAT, ţara noastră se situează pe locul doi în clasamentul Uniunii Europene privind rata de creştere economică din 2019. Pe de altă parte, există motive serioase pentru a pune întrebarea dacă 2019 va fi şi ultimul an de creştere economică a României? După venirea PNL la guvernare, mai mulţi indicatori macro-economici s-au deteriorat brusc, iar criza politică creată de obsesia pentru anticipate  a PNL şi

a preşedintelui Iohannis ar putea determina intrarea României în recesiune în cursul anului 2020”, a transmis, vineri, PSD, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Guvernul Orban II. A fost stabilit calendarul învestirii. Când va fi dat votul în plen

Social-democraţii fac referire la ”un adevărat dezmăţ al cheltuielilor publice”, înregistrat odată cu venirea PNL la guvernare.

”De asemenea, în cele 3 luni de guvernare, PNL s-a împrumutat cu 10 miliarde euro, de patru ori mai mult faţă de PSD. Pe acest fond, Guvernul PNL a crescut deficitul bugetar din 2019 de la 2,8% la 4,6%, depăşind pragul acceptabil de 3% şi determinând astfel intrarea României în procedura de deficit excesiv”, a mai transmis PSD.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

Citeste si: Liviu Dragnea se plânge de condițiile din închisoare

Social-democraţii fac referire la faptul că ”îngheţarea creşterilor de pensii şi salarii şi declaraţiile iresponsabile ale ministrului Finanţelor privind o posibilă criză economică au acţionat ca o frână de mână care a încetinit brusc creşterea economică din România”.

Citeste si: Firea propune ca PSD Bucureşti să-l susţină pe Ciolacu pentru preşedinţia partidului (VIDEO)

”În acelaşi timp s-au oprit două motoare principale ale economiei Româneşti: industria, care înregistrează scăderi masive şi agricultura, afectată de lipsa măsurilor guvernului pentru compensarea pierderilor fermierilor pe fondul iernii atipice din acest an. În acest context economic marcat de incertitudini şi dezechilibre, singura motivaţie care poate sta în spatele obsesiei PNL pentru declanşarea alegerilor anticipate este de a obţine votul cetăţenilor înainte de venirea austerităţii.  Anticipate= Austeritate”, a mai transmis PSD.

Citeste si: Iubita lui Liviu Dragnea s-a pozat în pădure în fustă scurtă şi cizme până la genunchi! Uite-o pe Irina Tănase rezemată de un copac!

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de 4,1%, serie brută, în 2019, faţă de 2018, potrivit datelor semnal publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si