Ghita Ciobanul a dat cu subsemnatul in fata procurorilor! Oierul din reclame reclama o frauda de milioane de euro in agricultura

Celebrul Ghita Ciobanul pune procurorii pe functionarii de la Ministerul Agriculturii.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin duminică 08 octombrie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ghita Ciobanul este un personaj simpatic doar atunci cand apare in reclame. Gheorghe Danuletiu, crescatorul de ovine din Jina, este insa un tip mult mai dur decat s-ar crede. Recent, el a semnat o plangere penala, alaturi de alti doi oieri, prin care acuza nereguli grave in modul in care sunt acordate subventiile europene pentru cresterea ovinelor.


Conform tribuna.ro, un scandal fara precedent in Ministerul Agriculturii ar putea fi provocat chiar de Ghita Ciobanul. Acesta cere procurorilor sa ancheteze afacerile „baietilor destepti” din agricultura, respectiv beneficiari ai fondurilor europene de milioane de euro oferite sub forma de subventii. Se pare ca in spatele acestor „ajutoare” sta o intreaga mafie, din care fac parte functionari ai statului, sefi de federatii din oierit, precum si angajati ai ANSVSA (Agentia Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor).

„Cei trei dau ca exemplu o frauda facuta cu ajutorul Ministerului Agriculturii care, in prezent, ofera subventii prin Programul minimis pentru animale care sunt certificate ca fiind de rasa si avand origine.

Numai ca certificarea raselor de ovine a fost lasata la aprecierea unor persoane care sustin ca fac parte din federatii ale fermierilor, intrucat nu exista autoritati ale statului care sa elibereze certificatele necesare pentru rasa si origine, asa cum ar fi normal. Astfel, sefii de federatii, in complicitate directa cu functionari publici din MADR si ANSVSA – o institutie care nu poate fi controlata de nimeni, elibereaza fara drept certificate care atesta rasa si originea, profitand de faptul ca in Romania nu exista autoritati competente si nici laboratoare specializate”, scrie tribuna.ro.

Conform sursei citate, Ghita Ciobanul si ceilalti doi oieri- Ioan Sterp si Dan Petrescu, au avut deja o intrevedere cu ministrul Petre Daea, in care l-au instiintat despre aceste nereguli, insa acesta nu a luat nici o masura.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si