Gică Popescu, în lacrimi! A murit primul lui antrenor

Primul antrenor al fostului mare fotbalist Gică Popescu a încetat ieri din viață, la 70 de ani.

Author: Petru Luca duminică 16 februarie 2020 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primul antrenor al fostului mare fotbalist Gică Popescu a încetat ieri din viață, la 70 de ani. Ghiță Valentin, tehnicianul care i-a descoperit printre alții pe Gică Popescu sau Mihăiţă Stănescu, s-a stins ieri în urma unui infarct. Medicii au încercat o oră să-l resusciteze, dar din păcate tehnicianul nu a putut fi salvat.

Citeste si: Mihai Onicaș de la Survivor România, în lacrimi! ”Este bolnavă, foarte bolnavă”!

Citeste si: Un fotbalist internațional a murit la 36 de ani

Ghiță Valentin s-a născut pe 28 august 1949 în Cioroiași, Dolj, și apoi s-a stabilit la Calafat, unde a evoluat ca portar la echipa locală Dunărea. A devenit antrenor și a descoperit nume mari lae fotbalului românesc, cum ar fi Gică Popescu.

”Din această fotografie, facuta pe terenul chel al echipei Dunărea Calafat, juniorul din stânga jos a ajuns la Barcelona. A plecat pe traseul Craiova- Eindhoven- Tottenham- Barcelona- Galatasaray- Lecce- Hanovra.

Popas scurt la Steaua si Dinamo.
La Barcelona, unul dintre cele mai mari cluburi ale lumii, nu s-a oprit la statutul de titular. A luat și banderola de căpitan, pe care în istoria seculară a marelui club au mai purtat-o doar alți 3 fotbaliști ne-catalani: Kubala, Johann Cruyff si Leo Messi.
Dar nu despre Gică Popescu vreau să scriu aici și azi.
Omul de pe rândul de sus, primul din stânga, este Valentin Ghiță, primul antrenor al căpitanului de la Barcelona.
S--a stins deodată. L- a lăsat inima lui mare. A avut grijă de fotbaliști, iar unul dintre ei a ajuns căpitanul Craiovei, al României și al Barcelonei”, a notat jurnalistul Daniel Nanu în dreptul unei fotografii de colecție, în care apar și antrneorul Ghiță, și tânărul pe atunci fotbalist Gică Popescu. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si