Gigi Becali, sponsor din umbra pentru PNL si PSD! A donat 50.000 de euro in 2012 si s-a ales cu un post de deputat! Crin Antonescu: "Nu a existat vreo discutie despre bani"

Gigi Becali a fost un adevarat binefacator al Partidului National Liberal, pana sa intre in inchisoare si sa iasa din viata politica.

Author: D.C. Editor: Catalin Patru luni 26 decembrie 2016 , 21:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Putina lume isi mai aminteste ca la precedentele alegeri parlamentare, Gigi Becali a intrat in Camera Deputatilor din partea Partidului National Liberal, respectiv Uniunea Social Liberala (PSD si PNL). Atunci, trecerea pe lista candidatilor, inaintea unor membri cu vechi state de plata in partid, a creat un adevarat scandal in interiorul gruparii politice.

In realitate, Becali a fost unul dintre principalii sponsori ai PNL la alegerile din 2012.

Gigi Becali a virat in conturile PNL, pe 23.10.2012, suma de 8.000 de lei, si exact o luna mai tarziu, a donat catre USL 120.000 de lei. Pe 7 noiembrie, finantatorul Stelei a mai virat 94.000 de lei catre USL, tot cu titlu de donatie. Datele apar in Monitorul Oficial si il transforma pe Becali, cu 222.000 lei (50.000 euro), intr-unul dintre principalii sponsori ai USL la alegerile din 2012.

Crin Antonescu, neinteresat de bani
Crin Antonescu, neinteresat de bani

La vremea resepctiva, Crin Antonescu, pe atunci presedinte al PNL, nega orice implicare financiara din partea lui Becali care sa fi cantarit decisiv in alegerea omului de afaceri pe listele partidului. „Am avut niste criterii de selectie generale, pragmatice.(...) Gigi Becali are niste voturi, are un public care completeaza intr-un fel publicul USL. Nu a existat nici o discutie, nici o secunda despre nici un leu. Faptul ca el este un candidat perfect capabil sa-si finanteze propria campanie, asta este altceva.

Nu i-am cerut altceva pentru ca nu ne intereseaza decat sa maximizam scorul USL si sa atingem segmente cat mai diverse de electorat”, spunea la acea vreme Crin Antonescu.

Gigi Becali a castigat la pas alegerile pentru Colegiul 25, cu un scor de 65%, iar dupa depunerea juramantului a fost numit in comisia juridica din Camera Deputatilor. Cateva luni mai tarziu, ca urmare a unei condamnari cu suspendare, Becali si-a dat demisia din PNL, devenind deputat independent. Ulterior, mandatul sau a incetat, dupa condamnarea definitiva la 3 ani de inchisoare.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si