Pentru ce a fost închis Giovanni Brusca. Capul mafiei siciliene a fost eliberat după 25 ani petrecuți în închisoare

Șeful mafiei siciliene Giovanni Brusca a fost eliberat condiționat din închisoare, fapt care a revoltat rudele victimelor sale.

Author: Razvan Ilie marți 08 iunie 2021 , 10:45

Giovanni Brusca a fost o figură cheie în cadrul "Cosa Nostra". În 1992, a detonat bomba care a ucis principalul anchetator italian anti-mafie, judecătorul Giovanni Falcone.[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful mafiei siciliene, Giovanni Brusca, ale cărui crime înfricoșătoare includ și dizolvarea corpului unui copil în acid, a fost eliberat din închisoare săptămâna trecută. Supranumit „ucigașul de oameni”, Brusca și-a recunoscut implicarea în peste 100 de crime, inclusiv în asasinarea primului procuror italian anti-mafie Giovanni Falcone.

Citeste si: VIDEO| Răzbunări cu bombe și arme în România

După arestare, Brusca a devenit informator, ajutând procurorii să-i vâneze pe alți mafioți, informează BBC News. Eliberarea sa după 25 de ani de închisoare a revoltat rudele victimelor sale. Acum se va afla în stare de eliberare condiționată timp de patru ani.

Citeste si: VIDEO- Familia afaceristului din Arad, păzită non-stop

Cine este Giovanni Brusca

Giovanni Brusca, acum în vârstă de 64 de ani, a fost o figură cheie în cadrul Cosa Nostra, grupul mafiei siciliene. În 1992, a detonat bomba care a ucis principalul anchetator italian anti-mafie, judecătorul Giovanni Falcone, într-unul dintre cele mai infame cazuri de crimă din țară.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Giovanni Brusca a comandat asasinarea primului procuror italian anti-mafie Giovanni Falcone (foto stânga)[Sursa foto: Twitter]

Soția lui Falcone și cei trei bodyguarzi au fost, de asemenea, uciși în atac, când Brusca a lansat o jumătate de tonă de explozivi sub drumul de lângă Palermo pe care se afla mașina procurorului.

Atacul a fost urmat, două luni mai târziu, de uciderea colegului lui Falcone, Paolo Borsellino. Ambele crime au zguduit Italia și au dus la noi legi dure anti-mafie.

Atentatul cum bombă din 1992, când procurorul Facone a fost ucis, împreună cu soția sa și cu trei garde de corp[Sursa foto: La Repubblica]

Brusca și-a mărturisit rolul în mai mult de 100 de crime. Una dintre cele mai groaznice a fost uciderea lui Giuseppe Di Matteo, fiul de 11 ani al unui alt mafiot care îl trădase. Brusca l-a răpit și torturat pe băiat înainte să fie sugrumat și corpul său dizolvat în acid- drept urmare, familia copilului nu l-a mai putut îngropa.

După arestarea sa din 1996, el a acceptat să fie martor protejat pentru a-și reduce pedeapsa. Brusca i-a ajutat pe anchetatori să urmărească gangsterii responsabili de mai multe atacuri ale mafiei în anii 1980 și 1990. 

Eliberarea lui Brusca din închisoare, condamnată de opinia publică din Italia

Familiile victimelor sale, dar și mai mulți politicieni italieni au condamnat eliberarea lui Giovanni Brusca. "După 25 de ani de închisoare, șeful mafiei Giovanni Brusca este un om liber. Aceasta nu este„ justiția ”pe care o merită italienii", a spus Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta din Liga.

"Este un pumn în stomac care vă lasă fără suflare", a declarat și Enrico Letta, liderul partidului democratic de centru-stânga.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si