Fenomenele meteo extreme au creat probleme in judetul Neamt, dupa ce apa a intrat in mai multe gospodarii, iar rafalele de vant au doborat la pamant numerosi copaci si cabluri de distributie a energie electrice.

Astfel, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, au fost inundate sase curti in localitatile Oglinzi, Brusturi si Nemtisor, apa intrand si intr-o casa, insa fara a se impune evacuarea familiei care locuieste in respectivul imobil.

Pe drumul national 15 au cazut mai multi copaci, care au fost taiati si indepartati de pe carosabil de catre echipajele de pompieri.

Dispeceratul ISU a inregistrat si alte apeluri venite din diverse localitati unde arbori si conductoare au cazut pe sosele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In consecinta, pompierii au solicitat companiei de distributie a energiei electrice sa intrerupa furnizarea in respectivele zone si sa intervina de urgenta pentru a fi prevenite unele incidente.

In

localitatile Grozavesti si Pipirig, fulgerele au provocat incendii la un stog de fan si la un grajd de animale.

De asemenea, in localitatea Oglinzi, un pod de pe drumul national 15 C Targu Neamt -  Falticeni este in pericol sa se surpe din cauza unei viituri.

”Avem foarte multe interventii in aceasta dupa-amiaza, in urma celor peste 20 de apeluri venite in dispecerat din cauza codului portocaliu de vreme rea.

Actionam, in principal, pentru evacuarea apei din curti, precum si pentru indepartarea copacilor de pe carosabil”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Adrian Rotaru.

Tot in cursul zilei de miercuri, o familie cu un copil, cazata la o pensiune din Durau, a anuntat la numarul de urgenta 112 ca s-a ratacit pe munte din cauza polilor abundente.

Salvamontistii din zona au reusit sa-i gaseasca pe cei trei membri ai familiei, acestia fiind dusi in statiune.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si