Lucrările la noua grădiniță din Sânmartin au început în primăvara anului trecut, după ce primăria a accesat fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. Clădirea ridicată pe două etaje are patru săli de grupă și o încăpere multifuncțională unde cei mici pot lua masa.

Citește și: Ştirile Kanal D şi Asociația BookLand vin în sprijinul copiilor care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie de renovare

Peste o sută de preșcolari din comuna Sânmartin vor beneficia de table smart, video proiector și mobilier modern

Toate sălile sunt dotate la standarde europene, având mobilier modern și aparatură de ultimă generație. Felul în care arată noua instituție de învățământ le-a impresionat și pe cadrele didactice.

Adela Bala, educatoare: „Sala dotată cu tablă smart, cu laptopuri, cu imprimante, cu casetofon, cu CD-player, absolut tot ce avem nevoie video pentru a ne desfășura activitatea în condiții moderne, copiii noștri sunt copiii secolului XXI și sunt obișnuiți cu tehnologia.”

Nu există nici măcar un colț al noului imobil în care copilașii să nu aibă posibilitatea să socializeze sau să se joace.

„Chiar și pe hol. Aici e circuit, o pistă pentru mașinuțe, deja copiii încă de la primele ore au început să descopere toate surprizele pe care noi le-am pregătit pentru ei.”

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

În schimb, pentru protecția sanitară a celor care vor învăța aici, grădinița deține și un spațiu de izolare în care vor fi ținuți micuții bolnavi.

Ramona Bocșan, directorul grădiniței: „Această încăpere este dotată cu două paturi, dulăpioare în care copiii își vor ține lucrurile și ei vor sta aici până în momentul în care unul din părinți sau un aparținător poate să vine să-i ducă acasă.

Vorbim de cii care prezintă febră sau alte simptome, pot face erupții de la boli contagioase.”

În prima zi, părinții și bunicii au vizitat condițiile în care vor învăța micuții de pe raza comunei.

„Mi se pare că este o grădiniță de top, cu cele mai înalte standarde, mă bucur că al meu copil are posibilitatea să învețe într-o astfel de instituție și cred că este un exemplu bun de urmat pentru multe primării din mediul rural.”

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin: „Nu există o altă rețetă decât munca. Prin muncă se pot realiza toate aceste lucruri. Și pe finanțările europene, ei nu ne vor da bani doar că suntem frumoși sau că suntem cuminți. Trebuie să facem niște documentații, să demonstrăm proprietatea, eligibilitatea proiectului.”

Pe lângă vestiare, în curând, cei înscriși la grădinița din Sânmartin vor avea parte și de grupuri sanitare dotate cu dușuri. Toate personalizate cu personaje din desene animate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si