Lucrările la noua grădiniță din Sânmartin au început în primăvara anului trecut, după ce primăria a accesat fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. Clădirea ridicată pe două etaje are patru săli de grupă și o încăpere multifuncțională unde cei mici pot lua masa.

Citește și: Ştirile Kanal D şi Asociația BookLand vin în sprijinul copiilor care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie de renovare

Peste o sută de preșcolari din comuna Sânmartin vor beneficia de table smart, video proiector și mobilier modern

Toate sălile sunt dotate la standarde europene, având mobilier modern și aparatură de ultimă generație. Felul în care arată noua instituție de învățământ le-a impresionat și pe cadrele didactice.

Adela Bala, educatoare: „Sala dotată cu tablă smart, cu laptopuri, cu imprimante, cu casetofon, cu CD-player, absolut tot ce avem nevoie video pentru a ne desfășura activitatea în condiții moderne, copiii noștri sunt copiii secolului XXI și sunt obișnuiți cu tehnologia.”

Nu există nici măcar un colț al noului imobil în care copilașii să nu aibă posibilitatea să socializeze sau să se joace.

„Chiar și pe hol. Aici e circuit, o pistă pentru mașinuțe, deja copiii încă de la primele ore au început să descopere toate surprizele pe care noi le-am pregătit pentru ei.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În schimb, pentru protecția sanitară a celor care vor învăța aici, grădinița deține și un spațiu de izolare în care vor fi ținuți micuții bolnavi.

Ramona Bocșan, directorul grădiniței: „Această încăpere este dotată cu două paturi, dulăpioare în care copiii își vor ține lucrurile și ei vor sta aici până în momentul în care unul din părinți sau un aparținător poate să vine să-i ducă acasă.

Vorbim de cii care prezintă febră sau alte simptome, pot face erupții de la boli contagioase.”

În prima zi, părinții și bunicii au vizitat condițiile în care vor învăța micuții de pe raza comunei.

„Mi se pare că este o grădiniță de top, cu cele mai înalte standarde, mă bucur că al meu copil are posibilitatea să învețe într-o astfel de instituție și cred că este un exemplu bun de urmat pentru multe primării din mediul rural.”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin: „Nu există o altă rețetă decât munca. Prin muncă se pot realiza toate aceste lucruri. Și pe finanțările europene, ei nu ne vor da bani doar că suntem frumoși sau că suntem cuminți. Trebuie să facem niște documentații, să demonstrăm proprietatea, eligibilitatea proiectului.”

Pe lângă vestiare, în curând, cei înscriși la grădinița din Sânmartin vor avea parte și de grupuri sanitare dotate cu dușuri. Toate personalizate cu personaje din desene animate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si