Ai sau nu voie să faci grătar în fața blocului pe timpul carantinei?

Mulți români se întreabă dacă în timpul carantinei totale au voie să facă grătar în fața blocului. Iată răspunsul la această întrebare!

A.M.S., luni 06 aprilie 2020 , 07:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Având în vedere că au fost primite o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni.

Întrebare: Pot aprinde grătarul în spatele blocului?

Răspuns: Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze în afara domiciliului doar pentru urgențe.

În textele ordonanței nu se precizează nimic referitor la activitățile de picnic, dar se subînțelege că acestea nu reprezintă nicidecum o urgență, fiind eliminate din start.

Un alt aspect de care trebuie să se țină cont este acela că activitățile de picnic nu se pot desfășura oriunde. Conform Legii 54/2012, activitățile de picnic se pot derula doar în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Astfel, petrecăreții sunt pasibili de amenzi de până la 1000 de lei.

gratar in fata blocului stare de urgenta

Citeste si: Ludovic Orban: Economia va reporni după ce trece epidemia

Citeste si: Orban: Testăm atât cât este necesar/ Continuăm acest efort astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre șomajul tehnic pentru profesori

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si