Grecia relaxează măsurile impuse împotriva temutului virus. Ei vor elimina interdicția de circulație pe timp de noapte în zonele roșii cu risc înalt, a anunțat Thanos Plevris, ministrul grec al Sănătății.

Citeste si: Bilanț COVID-19, astăzi. Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19, iar 331 de persoane au decedat

Măsurile se relaxează în Grecia

Grecia relaxează restricțiile împotriva COVID-19 și va elimina interdicția de circulație pe timp de noapte în zonele roșii.

Pentru prima dată în ultimul an se va putea dansa în localuri și taverne. „Obiectivul nostru, după tot acest timp de pandemie, este să trecem la o perioadă de convieţuire cu coronavirusul înainte de a reveni la libertatea totală. Prin urmare, pentru vaccinaţi libertatea va fi completă. Pentru ceilalţi, vor fi ridicate restricţiile privind mobilitatea”, a declarat ministrul Thanos Plevris, potrivit agenţiei EFE.

Barurile, restaurantele și discotecile pot fi ocupate de acum înainte la întreaga lor capacitate. Clienții nu sunt obligați să mai poarte masca de protecție.

Citeste si: Rata de infectare a trecut de șase la mie în Municipiul Iași. Ce măsuri vor intra în vigoare

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Guvernul grec nu are în vedere măsuri restrictive pentru nevaccinați. De altfel, personalul medical din sistemul sanitar nu va fi obligat să se vaccineze.

Până în acest moment, 65% din populația Greciei a fost vaccinataă cu cel puțin o doză și circa 62% a fost imunizată cu schema completă.

S-au administrat 66.501 doze de consolidare, disponibile deocamdată pentru persoanele imunodeprimate, pentru cele cu vârste de peste 60 de ani și pentru personalul medical.

Autoritățile au anunțat că pentru populația generală doza a treia ar putea fi disponibilă până la sfârșitul anului.

Citeste si: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași face anunțul: „Lupta cu virusul a fost pierdută”

grecia relaxează restricțiile fără mască

Grecii - obligați să se testeze.

[Sursa foto: PixaBay]

Grecii au reușit să țină pandemia sub control printr-o serie de măsuri restrictive. Ei au introdus testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent că sunt angajați din sectorul public sau privat, elevi sau studenți. Atunci, toți oamenii care s-au testat au fost nevoiți să suporte și costurile.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru bucureșteni! Se evită carantinarea Capitalei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si