Greșeală de exprimare a Ministrului Culturii: "Eminescu este cel mai mare poet CARE l-a dat România"

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit la Digi24 despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca şi cadru didactic” poetul Mihai Eminescu, despre care a afirmat că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

Author: G.S. marți 15 ianuarie 2019 , 08:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe

cacofonii.

"Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român", a afirmt Breaz.

Solicitat să explice semnificaţia versurilor şi să recite câteva, Daniel Breaz a replicat: "Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?".

Citeste si: Cine este bărbatul din Dolj care a fost înjunghiat într-un conflict spontan. A fost dus de urgență la spital- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Breaz a susţinut că îi place să citească şi poezie, "şi un roman bun", dar niciodată nu a fost "omul care să facă comentarii literare".

Solicitat să spună câteva versuri din Eminescu importante pentru el, ministrul Culturii a afirmat: "Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac şi dumneavoastră plăcerea sau dorinţa de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând".

Valer Daniel Breaz a deţinut funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia.

Este profesor doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918", domeniile sale de interes fiind teoria geometrică a funcţiilor, funcţii univalente, operatori integrali şi analiza matematică.

A urmat cursurile Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, unde a făcut şi masteratul, iar în 2002 a obţinut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, cu teza „Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente".

Din 1998, lucrează în mediul academic, fiind mai întâi seminarist, apoi asistent universitar titular, lector, conferenţiar, iar din 2009, profesor titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, disciplinele „Analiză complexă”, „Analiză matematică”,


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si