Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii în cel mai recent videoclip al trupei Pearl Jam

Tânăra activistă suedeză pentru mediu Greta Thunberg interpretează rolul unei clarvăzătoare care anunţă sfârşitul lumii - marcat de topirea gheţarilor, creşterea nivelului apelor oceanice şi dispariţia speciilor - în cel mai recent videoclip al trupei rock Pearl Jam, intitulat "Retrograde", informează site-ul cotidianului francez Le Figaro.

A.M.S., joi 21 mai 2020 , 15:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  După ce a susţinut discursuri pline de revoltă la ONU şi a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui catamaran, Greta Thunberg încearcă prin toate mijloacele să facă auzită vocea raţiunii în materie de ecologie. Tânăra suedeză de 17 ani, devenită simbolul luptei împotriva schimbărilor climatice, a încercat încă o dată să îşi promoveze mesajul ecologist şi a făcut acest lucru prin intermediul muzicii.

  În cel mai recent clip al său, "Retrograde", grupul rock Pearl Jam a decis să apeleze la serviciile tinerei activiste suedeze pentru a interpreta o clarvăzătoare care dezvăluie oamenilor un viitor foarte sumbru pentru planeta noastră, scrie agerpres.ro

  Videoclipul, impregnat de "efectul acuarelă", debutează cu o scenă ce prezintă un decor ploios şi nocturn. Un soare roşu a înlocuit Luna. O maşină se apropie de un grup de magazine, iar bărbatul aflat în automobil deschide apoi uşa cabinetului clarvăzătoarei, unde îl aşteaptă un bol de cristal. Se apropie de el şi începe să vadă viitorul: topirea gheţurilor de pe Terra, alunecări de teren, oraşele New York şi Paris acoperite de ape.

  Citeste si: Greta Thunberg a anunţat moartea bunicului ei, actorul Olof Thunberg

  Clarvăzătoarea, căreia i se văd deocamdată doar mâinile, distribuie apoi cărţi de tarot, pe spatele cărora sunt reprezentaţi cei cinci membri ai trupei Pearl Jam, în mijlocul unei mulţimi de necunoscuţi. Dintr-o dată, un val uriaş ia cu el toate cărţile, iar din penumbră apare chipul Gretei Thunberg, care îl priveşte fix pe bărbat.

  Greta Thunberg

  Catastrofele naturale se produc unele după altele, urşii polari merg pe nisip, iar cangurii încearcă să fugă din calea flăcărilor. Greta-clarvăzătoarea şi protagonistul clipului se privesc o ultimă dată înaintea scenei finale, ce arată un cadru exterior în care un panou luminos afişează mesajul "Va fi nevoie de mult mai mult decât de dragostea obişnuită pentru a repara aceste lucruri".

  Citeste si: Greta Thunberg a fost desemnată „Omul Anului” 2019, de către revista Time

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si