Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, până în 2050, pentru combaterea încălzirii globale, planul având rolul să răspundă modificărilor climatice prin absorbirea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, în loc de reducerea emisiilor.

G.B., joi 13 februarie 2020 , 09:04

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul de lege reflectă recunoaşterea în cadrul Partidului Republican a dorinţei alegătorilor de luare a unor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, dorind în acelaşi timp să menţină beneficiile economice asuse de dezvoltarea istorică a activităţilor de foraje petroliere în Statele Unite, cel mai mare producător de petrol şi gaze din lume.

Preşedintele american Donald Trump, care a pus în mod constant sub semnul întrebării ştiinţa schimbărilor climatice, şi-a exprimat sprijinul pentru ideea unei campanii masive de replantare, în timpul discursului susţinut luna trecută la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale

„Lucrez la o lege care va face doar acest lucru: plantarea a 1.000 de miliarde de arbori până în 2050, cu obiectivul de izolare a carbonului şi de încurajare a utilizării produselor din lemn”, a declarat congresmanul de Arkansas Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru resurse naturale din Camera Reprezentanţilor.

Alte elemente ale planului, care va fi publicat în săptămânile următoare, se vor concentra pe izolarea carbonului de la centralele energetice, reciclarea plasticului şi dezvoltarea energiei curate, inclusiv a gazelor naturale şi a energiei nucleare.

Citeste si: VIDEO| Reacția unui român din Londra vizat de mesaje xenofobe: „O să mă întorc înapoi acasă”

Democraţii, inclusiv cei care au aspiraţii prezidenţiale în acest an electoral, au propus renunţarea rapidă la carburanţii fosili, pentru a ajuta Statele Unite şi alte ţări să evite un impact grav al schimbărilor climatice.

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale

Citeste si: Suceava: un bărbat merge înarmat pe străzi, chiar în fața sediului poliției

Ecologiştii afirmă că o concentrare pe plantarea de copaci, ignorând

reducerea emisiilor produse de carburanţii fosili, este contraproductivă. Marea majoritate a cercetătorilor consideră că emisiile produse de carburanii fosili sunt principalul factor care determină încălzirea globală.

„Plantarea copacilor este bună, desigur, dar este departe de a fi suficientă, pentru ceea ce este nevoie, şi nu poate înlocui măsurile reale de compensare şi revenirea la natura sălbatică”, a afirmat activista suedeză Greta Thunberg, luna trecută, la Davos.

Măsurile de eliminare a dioxidului de carbon în mod natural, cum ar fi prin plantarea de arbori, au câştigat teren la nivel mondial. În iulie 2019, de exemplu, Etiopia a stabilit un record mondial plantând peste 350 de arbori în 12 ore, în cadrul unei campanii verzi a premierului Aiby Ahmed.

Citeste si: Cinci persoane monitorizate de autorităţile din Galaţi, după ce s-au întors din China, au ieşit din carantină

James Mulligan, asociat senior la World Resources Institute, a spus că plantările de copaci ar putea

reduce cu 180-360 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an până în 2040, dacă vor fi efectuate corect. El a adăugat că finanţarea este esenţială şi că programul are nevoie de ”un sistem de guvernanţă inteligent”.

Citeste si: Rețetă: alivenci moldovenești. Prăjitura pe care nu o poți refuza


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa... Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la ziua ei"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel... Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul
monitorulcj.ro
Studenție la UMF pe timp de pandemie. „Practica în spital este realitatea profesiei pe... Studenție la UMF pe timp de pandemie. „Practica în spital este realitatea profesiei pe care ne-o alegem!”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si