Grevă la metrou: cum ar putea circula metrourile începând de luni?

Sindicaliştii au anunţat o nouă grevă la metrou, luni. Astfel, bucureştenii se întreabă cum ar putea circula metrourile începând de luni.

M. P., joi 15 noiembrie 2018 , 13:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Joi, 15 noiembrie, a fost grevă de avertisment la metrou. Astfel, trenurile nu au circulat 2 ore, de la ora 4:00 la ora 6:00.

Nemulţumirile angajaţilor sunt legate de salarii, astfel că s-a solicitat o creştere salarială cu 42%.

Sindicaliştii ameninţă că dacă nu le sunt îndeplinite cerinţele, luni, 19 noiembrie, vor intra din nou în grevă cu un program prelungit.

Grevă la metrou: cum ar putea circula metrourile începând de luni?

Dacă sindicaliştii intră în grevă, metrourile ar putea circula doar după ora 16:00, ceea ce ar fi un dezastru pentru bucureştenii care depind de acest mijloc de transport pentru a ajunge la serviciu.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat, miercuri seară, că greva nu este "pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex, această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou".

El a spus că negocierile privind contractul colectiv de muncă au început cu câteva luni în urmă, iar "principala, prima şi nenegociabila revendicare a fost creşterea salariului cu 42%", în condiţiile în care în ultimii patru ani salariile din Metrorex au crescut în fiecare an.

El a susţinut că salariul mediu brut lunat variază în Metrorex, acesta fiind de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, 8.000 de lei pentru mecanici şi 5.300 de lei pentru cei care lucrează noaptea, adăugând că, pe lângă salarii, angajaţii Metrorex au şi "beneficii" precum tichete de masă de 12 pe zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutier, decontarea de 99% la un hotel din Buşteni care este al sindicatului, permise CFR.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si