S-a descoperit groapa cu zeci de cadavre ucise de o pandemie asemănătoare coronaviruslui. „Moartea Neagră” a ucis o treime din populație

O groapă cu zeci de oameni uciși de o pandemie înfiorătoare a fost descoperită după aproape 700 de ani. „Moartea neagră" a fost una dintre cele mai violente pandemii din istoria lumii, care a ucis o treime din populația globului.

G.B., marți 18 februarie 2020 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Boala s-a răspândit în Europa după anul 1347, iar în Marea Britanie aproape jumătate din populație a murit în timpul pandemiei. Oamenii de știință au descoperit că că unele victime au fugit din orașele aglomerate la spitalele din mediul rural, unde cereau un tratament. Astfel s-a descoperit un mormânt comun în care au fost găsite rămășițele a 48 de persoane, în apropiere de Thornton Abbey, conform CNN.

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Citeste si: VIDEO | Sursa coronavirusului, „un laborator din Wuhan”. Adevăr sau teoria conspirației?

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Groapa comună a fost descoperită în Lincolnshire, Anglia, iar 21 dintre corpuri ar fi aparținut unor copii. Toți au fost uciși de „Moartea Neagră”.

S-a descoperit groapa cu zeci de cadavre ucise de o pandemie asemănătoare coronaviruslui. „Moartea Neagră” a ucis o treime din populație

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. „Moartea Neagră” a ucis aproape jumătate din populația Angliei, între 1348 și 1349. Cadavrele comune descoperite în orașele medievale mari arată că autoritățile nu au putut face față pandemiei. Până acum nu se știa că aceste morminte comune existau și în zona rurală.

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Studiul care detaliază descoperirile a fost publicat marți în jurnalul Antiquity.

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Citeste si: Suspiciune de coronavirus la Satu Mare

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Specialiștii au analizat dinții recuperați de la 16 victime și astfel au scos la iveală ADN de Yerisinia pestis, agentul patogen responsabil de epidemie.

„Moartea Neagră” a ucis o treime din populație

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Citeste si: Trei grădiniţe închise integral din cauza gripei; alte 46 de unităţi de învăţământ sunt închise parţial

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Virusul are aceeași tulpină a bolii care a afectat și Londra. Mormântul suferit modificări la un moment dat, iar cercetătorii cred că acolo s-ar putea afla mai multe victime.

„Moartea Neagră” a ucis o treime din populație

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Omenirea a trecut prin momente critice la acel moment, pentru că nu exista un antidot împotriva patogenului responsabil de epidemie. În prezent, oamenii se confruntă cu Coronavirus, virusul ucigător care a făcut 1381 de decese.

„Moartea Neagră” asemănătoare Coronavirusului. Citeste si: Studenți din Gorj, izolați din cauza coronavirusului

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si