Gruparea teroristă Al-Qaida îl ameninţă pe Macron şi îndeamnă la uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed

Gruparea jihadistă Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) îşi îndeamnă susţinătorii să ucidă toate persoanele care-l insultă pe profetul Mahomed şi ameninţă să se răzbune pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care apără dreptul de a-l caricaturiza pe profet, relatează AFP.

Author: Catalina Popa marți 03 noiembrie 2020 , 10:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Uciderea celui care-l insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman capabil să-l aplice”, a scris luni AQMI într-un comunicat, o reacţie faţă de declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel la omagiul naţional adus profesorului francez Samuel Paty, decapitat la 16 octombrie într-un atentat islamist în regiunea pariziană din cauză că le-a arătat elevilor la clasă caricaturi Charlie Hebdo ale profetului.

Macron a subliniat că Franţa, în numele libertăţii de exprimare, nu va renunţa la caricaturi, declanşând un val de critici în lumea musulmană, manifestaţii şi un apel la boicotarea produselor franţuzeşti.

Citeste si: Nou atac în Franța: Preot ortodox, rănit grav prin împuşcare, la Biserica Bunăvestirea din Lyon

Zeci de mii de persoane au manifestat în ultimele zile împotriva Franţei în mai multe ţări musulmane, inclusiv peste 50.000 de oameni, luni, în Bangladesh, unde unii protestatari auars efigii ale lui Macron şi steagurifranceze.

Citeste si: Ce mesaj au vrut să transmită teroriștii atacului de la Viena. Totul a apărut pe hartă

”Boicotarea este o datorie, dar nu este de ajuns”, subliniază AQMI, care îndeamnă la ”răzbunare” şi care-l prezintă drept un ”martir” pe tânărul rus de origine cecenă radicalizat care l-a ucis pe Samuel Paty.

Atac terorist în Viena 

Scene de groază pe străzile din Viena, luni seara.

Ar fi vorba de mai mulți morți și răniți, potrivit primelor relatări ale presei austriece  care vorbesc despre o operațiune de poliție la scară largă în apropierea unei sinagogi din zona Schwedenplatzes.

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat "şocul şi tristeţea" după atacul din capitala Austriei.

"Noi, francezii, suntem la fel de şocaţi şi trişti ca austriecii după atacul din Vienna. După Franîa, o altă ţară prietenă este sub atac. Aceasta este Europa noastră. Duşmanii noştrii trebuie să ştie cu cine au de a face. Nu vom ceva în faţa nimănui", a scris preşedintele Franţei pe Twitter.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si