Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că mai sunt disponibile doar 23 de paturi la ATI la nivel național și doar 2 în București

Vineri, 24 septembrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat faptul că număr de 23 de paturi ATI sunt disponibile la nivel naţional pentru pacienţii cu COVID, iar în Bucureşti sunt disponibile doar două astfel de paturi.

Author: Andreea Bolocan vineri 24 septembrie 2021 , 15:06

Câte paturi mai sunt disponibile în toată țara la ATI romania coronavirus

Câte paturi mai sunt disponibile în toată țara la ATI

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms,

la nivel naţional există 1239 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 254  de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt  2 paturi libere la acest moment”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Se lucrează la suplimentarea paturilor ATI și a personalului medical

Autoritățile din România au anunțat faptul că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Citeste si: "Nu mai sunt locuri la morgă". Valul 4 face ravagii în Capitală

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Locuri disponibile la ATI

[Sursa foto: PixaBay]

Unde mai sunt disponibile paturi ATI pentru pacienții COVID

Citeste si: Nu avem paturi la ATI, dar nici medici

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Bihor -1, Bucureşti-2, Cluj-3, Constanţa-1, Covasna- 1, Dolj-4, Harghita-2, Mureş-2, Sibiu -5, Timiş-2.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si