Guvernatorul statului New York permite redeschiderea teraselor restaurantelor în majoritatea regiunilor

Statul New York va permite redeschiderea teraselor restaurantelor, în a doua fază a măsurilor de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în şapte din 10 regiuni, începând de joi, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo, transmite Reuters.

Author: K.B. joi 04 iunie 2020 , 07:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cuomo l-a criticat totodată pe preşedintele Donald Trump pentru că s-a fotografiat cu o Biblie în mână în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, o vizită care a fost posibilă după gonirea protestatarilor de către forţele de ordine cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Potrivit planului de reluare a activităţilor economice oprite în cursul pandemiei, restaurantele şi serviciile culinare nu vor fi reluate integral înainte de faza a treia a măsurilor.

Citeste si: Coronavirus: Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos se aliază pentru asigurarea unui vaccin

Industria ospitalităţii şi unii parlamentari au exercitat presiuni pentru redeschiderea teraselor pentru a ajuta acest sector grav afectat de restricţii.

New York City urmează să intre abia luni în prima fază de relaxare a restricţiilor şi nu se numără printre regiunile unde vor fi redeschise terasele în această săptămână.

Citeste si: VIDEO| Alocaţiile, dublate din august

Cuomo a criticat miercuri reacţia preşedintelui Trump la protestele declanşate la nivel naţional după uciderea unui bărbat afro-american din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei.

Guvernatorul a subliniat că Trump nu a citit din Biblie la şedinţa foto din faţa bisericii episcopale St.

John.

”Preşedintele a ţinut o Biblie în mână, ieri, la Washington, D.C. Aici, în New York, noi chiar citim Biblia”, afirmat Cuomo la conferinţa de presă, înainte de a citi unele pasaje.

Cuomo, un democrat care face deseori schimb de replici cu preşedintele republican, a spus că s-a opus la folosirea de personal militar pentru calmarea protestelor, notând şi că secretarul Apărării s-a opus ideii.

”Nu poţi folosi armata ca armă politică”, a spus Cuomo.

Citeste si: Camera Deputaţilor a înlocuit formularea „educaţie sexuală" cu „educaţie sanitară"

Guvernatorul a arătat că protestatarii din New York City au fost în mare parte paşnici, marţi, şi a lăudat modul în care poliţia a gestionat evenimentele. Cu o zi înainte, guvernatorul criticase NYPD şi pe primarul oraşului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si