Guvernele europene sunt în alertă. Vor fi reintroduse măsuri de restricții?

Guvernele europene au intrat în alertă după creșterea accentuată de infectări cu coronavirus din ultimele două săptămâni, după ce oamenii plecați în concedii s-au întors acasă iar elevii se pregătesc să înceapă școala.

Author: Alex Dumitrescu marți 25 august 2020 , 11:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu toate acestea liderii europeni nu doresc reimpunerea unor măsuri de restricții pentru a ține sub control numărul de noi infecții, pentru a putea reduce din cea mai profundă recesiune de la Cel de-al Doilea Război Mondial.

Înainte de cea mai recentă creștere, carantina stictă la nivel național din primăvară a redus brusc răspândirea Covid-19 în Europa. Dar, în special în Spania, virusul revine cu viteză, cu 8.000 de noi infectări raportate doar vineri.

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

Conform celor mai recente cifre ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din UE, Spania a înregistrat 153 cazuri la 100.000 în ultimele 14 zile, comparativ cu 121 în Malta, 96 în Luxemburg, 87 în România, 60 în Franța, 56 în Belgia, 22 în Marea Britanie și 20 în Germania.

Spania nu este singură. Sâmbătă, Germania a înregistrat cea mai mare rată zilnică de infectări din aprilie, cu 2.034 de cazuri noi, potrivit irishtimes.com.

Cresc cazurile de coronavirus în Europa

Și în Italia au crescut numărul de cazuri zilnice, ajungând vineri la 947, din cauza călătoriilor și redeschiderii cluburilor și teraselor pe perioada verii.

Chiar și Grecia, care a evitat până acum o creștere abruptă, a raportat joi un număr de 269 de infecții.

Rata mortalității  în Spania este deja în creștere, ceea ce face ca actuala creștere a numărului de infecții să fie deosebit de alarmantă, având în vedere decalajul de săptămâni între contractarea virusului și decesul în multe cazuri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si